A Zoom bizonyos ünnepnapokon megszünteti az ingyenes fiókok korlátozásait

Zoom, logó, alkalmazás, telefon
The Zoom virtual meeting program from Google is one of the most important programs for virtual lessons, video conferences and online meetings | usage worldwide during the Corona period
Vágólapra másolva!
A Zoom megszünteti a videokonferencia-alkalmazásának ingyenes felhasználóinak korlátjait az elkövetkezendő időszakban, ezzel világszerte könnyíti meg családok ezreinek a kapcsolattartást az ünnepek alatt.
Vágólapra másolva!

Alapvetően az ingyenes fiókok tulajdonosainak maximum 40 perces beszélgetésekre van lehetőségük, melyek az idő lejártával hirtelen megszakadnak. A Zoom bejelentette, hogy hanuka utolsó napján, karácsonykor és január elsején nem lesznek korlátozások.

A bejelentést örömmel fogadták az egészségügyi szakértők, akik továbbra is hangoztatják a távolságtartás fontosságát annak ellenére, hogy például Nagy-Britannia kormánya az ünnepek idejére engedett a szigorításokon.

Illusztráció Forrás: AFP/Sven Kanz/Geisler-Fotopress

- montha Stephen Reicher, a St. Andrews Egyetem szociálpszichológiai professzora. Hozzátette, hogy reméli sokan fogják követni a vállalat példáját. Külön kiemelte, hogy a kormány figyelhetne a Zoom ajánlatára, és más cégekkel együttműködve biztosíthatna több ingyenes lehetőséget az ünnepek alatt, hogy a családok könnyedén tudjanak egymással beszélni online, így kerülve a személyes találkozókat.

Persze nem az egyetlen opció, ami szóba jöhet idén karácsonykor a kapcsolattartásra. A Google Meet március 31-ig minden felhasználó számára ingyenes. Mindemellett számos más ingyenes szolgáltatás is elérhető az emberek számára a kapcsolattartáshoz, köztük a Facebook Messenger, az Apple FaceTime és az Epic Houseparty.