Utalják az elmaradt foglalások utáni támogatásokat a szálláshelyeknek

hotel szoba szálláshely vendég
A hotelszobák karanténként funkcionálnak - illusztráció
Vágólapra másolva!
Ezekben az órákban folyósítják a támogatásokat a szálláshelyek elmaradt foglalásai után, a szállodák, panziók, üdülőháztelepek, közösségi szálláshelyek, valamint kempingek több mint 3 milliárd forintra nyújtottak be igényt - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban november 8-ig regisztrált

szálláshelyek bevételkiesésének 80%-át vállalja át az állam

a november 11. és december 10. közötti időszakra érkezett foglalásokra. A kormányzati támogatás feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, és a dolgozók megkapják a fizetésüket erre az időszakra.

A meghiúsuló foglalások után több mint 3 milliárd forintra érkezett támogatási igény

szállodáktól, panzióktól, üdülőháztelepektől, közösségi szálláshelyektől, valamint kempingektől. A támogatói okiratok kibocsátását követően ezekben az órákban meg is kezdődik a támogatások folyósítása.

A hotelszobák karanténként funkcionálnak - illusztráció Forrás: Pixabay / Készítette: ming dai

A gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak fontos szerepe lesz, ezért is stratégiai jelentőségű, nemzeti érdek az ágazat támogatása, a munkahelyek védelme. A kormány turizmust érintő támogatása eddig összességében 800 milliárd forint, meghaladja a 2 milliárd eurót, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít.