Így támogatja a vállalkozások újraindítását a Magyar Bankholding

tej Fuchs Imre dolgozik Foglalkozás HÉTKÖZNAPI igazgató munka közben SZEMÉLY tej tejkád
Valkó, 2015. április 2. Fuchs Imre, a Fuchs-Tej Kft. tulajdonosa frissen fejt tejet enged egy hűtőtartályba a cég valkói üzemében 2015. árpilis 1-jén. Három évtized elteltével megszűnt a tejkvótarendszer az Európai Unióban: a gazdálkodók április 1-jétől annyi tejet termelhetnek büntetlenül, amennyit csak akarnak. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Magyar Bankholding tagbankjai felkészültek arra, hogy az ország legnagyobb MFB Pont hálózatán keresztül a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezésű államilag támogatott hitelkonstrukcióval is segítsék az ország egész területén a válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások újraindulását.
Vágólapra másolva!

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fiókjaiban működő MFB Pontokon a termék részletes kidolgozását követően a lehető legelső időponttól elérhető lesz az új hitel, a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, segítve azokat a vállalkozásokat, amelyek önerőből nem tudnak a Covid-járvány miatti korlátozások feloldása után újraindulni.

A tízéves futamidejű, legfeljebb tízmillió forintos hitel kamata nulla százalék, és az első három évben nem kell törleszteni. A forgóeszközhitel segítséget nyújthat a napi működési költségek finanszírozásában is, és minden olyan vállalkozás igényelheti, amelyet 2020. március 16-a előtt alapítottak.

Az MFB Pontok a járvány eddigi időszakában is komoly szerepet játszottak a gazdaság vérkeringésének fenntartásában, a kkv-k likviditásának biztosításában. Tavaly az MFB Pontok rekordforgalmat bonyolítottak le, a legnépszerűbb termék pedig a nulla százalékos működési hitel volt, amelyet kifejezetten a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére indítottak.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Bankholding tagbankjai - írja közleményében a szervezet - az NHP Hajrá! forrás közvetítésében is meghatározó szerepet játszottak 2020-ban. A vállalati hitelezési piacon meglévő 20 százalékos részesedésüket jelentősen felülmúlva az NHP Hajrá!-ban a teljes kihelyezés több mint harmadát, 34 százalékát mondhatták magukénak.

– mondta el Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke. Hozzátette: a bankok felelőssége, hogy a vállalkozások a megfelelő időben jussanak a működéshez és fejlődéshez szükséges forrásokhoz.

A Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek piaci súlyukat meghaladó mértékben tervezik növelni vállalati hitelezésüket a következő időszakban is,

aminek érdekében az összes államilag támogatott konstrukciót és saját termékeiket is kínálják a vállalkozások működésének és fejlesztéseinek finanszírozására.