Kasszamentes üzletet nyit az Amazon az Egyesült Királyságban

Amazon Buys Whole Foods For Over 13 Billion GettyImageRank2 Business Finance and Industry
SEATTLE, WA - JUNE 16: Signs for Amazon Go are seen outside the grocery store's location on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. David Ryder/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Amazon az Egyesült Királyságban készül megnyitni az ország első olyan üzletét, ahol élelmiszert és különböző technológiai felszerelést lehet vásárolni kasszák nélkül. A vevők telefonjuk segítségével szkennelik be az egyedi Amazon-vonalkódjukat, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a sorbanállást.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Go koncepció először két évvel ezelőtt az Egyesült Államokban jelent meg. Majd tavaly a technológiai óriás nyilvánosságra hozta, hogy az Egyesült Királyság 30 városában kíván kasszamentes üzleteket létrehozni. A terveii megvalósítását a hónapban kezdte meg, hiszen számos beszámoló szerint az első bolt ezen a héten nyílik meg a nyugat-londoni Ealing kerületben.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Hasonlóan az Amerikában nyitott üzleteihez, nem lesz fizikai érintkezés fizetés során, tehát nem lesznek pénztárosok, de az alkalmazottak továbbra is jelen lesznek a boltban, hogy segítsék az ügyfeleket és feltöltsék a készletet. A vásárlóknak be kell szkennelniük az egyedi Amazon-azonosítójukat a telefonjukkal, hogy beléphessenek az üzletbe. Ez a funkció teszi lehetővé, hogy az érzékelő technológiák és a kamerák figyelemmel kísérjék az egyéneket, hogy a vásárlás végén kimehessenek az üzletből.

A vásárlóknak a termékekért akkor kell csak fizetniük az Amazon-fiókjukhoz társított hitelkártyájukkal, miután elhagyták a boltot, így megelőzve a hosszas sorban állást.

Az érintés nélküli szolgáltatásnyújtás ugyanolyan típusú technológiával fog működni, mint ami az önvezető autókban is megtalálható, mivel képes lesz észlelni, ha valaki elvesz valamit a polcról és beleteszi a kosárba.

Az Egyesült Államokban a nagyvállalatnak körülbelül 25 Amazon Go üzlete van Seattle-ben, Chicagóban, New York-ban és San Franciscóban. Mindemellett a vállalat állítólag azt tervezi, hogy további üzleteket fog nyitni forgalmas helyeken, hogy az elfoglalt emberek számára egyszerű bevásárlási lehetőséget nyújtson.