Gyakorlatorientált új tudásanyaggal erősödik a hazai innovációs szemléletformálás és szakemberképzés

Innováció - Az alkotás útja
A kötet borítója
Vágólapra másolva!
Magyarország versenyképessége, fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődése szempontjából is fontos, hogy a megoldásközpontú, innovatív gondolkodásmód a lehető legszélesebb körben elterjedjen. Ennek érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyetemi szintű képzések elindításával erősíti az innovációs szakemberképzést és a vállalkozói utánpótlásnevelést, valamint támogatja a korszerű, gyakorlatorientált tudásanyagok megjelenését – közölte Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár egy hiánypótló új szakkönyv megjelenése kapcsán.
Vágólapra másolva!

Dr. Deák Csaba professzor most megjelentetett „Innováció: az alkotás útja" című könyve a legújabb olyan hazai tudásanyag, amely szisztematikusan végigvezet az innováció folyama-tán, hasznos olvasmányt nyújtva mind az aktív szakmabelieknek, mind az innováció világával frissen ismerkedőknek. Szerzője gyakorló szakemberből lett az innovációmenedzsment kutatója és oktatója, így naprakész ismeretekkel rendelkezik, mindamellett, hogy jól ismeri a hatékony tudásátadás fortélyait is.

– hangsúlyozza Dr. Deák Csaba professzor.

Dr. Deák Csaba, a kötet szerzője Forrás: a szerző engedélyével

A könyv egyes fejezetei betekintést adnak az innováció-menedzsment világába több mint 270 oldalon keresztül, az alapok elsajátításától kezdve egészen a gyakorlatban való alkalmazásig.

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerű ismereteket rendszerzett formába öntő tudásanyagok az oktatóknak, a hallgatóknak és az újdonságokkal lépést tartó szakembereknek is rendkívül fontosak. Épp ezért egy közérthető, mindenki számára befogadható elméleti tudás közvetítése volt a célom, mely sikeresen alkalmazható a mindennapok vállalati innovációs folyamataiban is" - tette hozzá a szerző.

A kötet borítója Forrás: -

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: „A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb feladata az egyetemi, kutatóhálózati tudásközpontok és a vállalati szféra minél hatékonyabb együttműködésének kialakítása, amihez speciálisan képzett szakemberekre van szükség. Az egyetemi szintű kutatási és innovációs menedzserképzés jelentős lépés a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosításának elősegítésében. Az innovációs ismeretek összegzése és a közérthető tudásanyagok elérhetővé tétele nem csak az oktatók munkáját és a hallgatók tanulmányait segíti, de az érdeklődő szakmabeliek mellett a szélesebb közvélemény szemléletformálására is alkalmas."

A könyv megjelenését a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatta.