A koronavírus ellen is köthető már utazási biztosítás

biztosítás, tulajdon és életbiztosítás
Vágólapra másolva!
A korábbi évek tendenciájával szemben a biztosítási piacon az életbiztosítások voltak az erősebbek az idei első negyedévben, a vállalati felelősségbiztosítás húzta a nem életüzletágat. Egyes biztosítók már a koronavírust, mint kockázati faktort is beépítették a konstrukcióikba.
Vágólapra másolva!

Az első negyedéves adatok szerint 2021-ben is nőtt a biztosítási szektor, de a bővülés elmaradhat a tavaly január–márciusitól – idézi a Világgazdaság Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnökének online sajtótájékoztatón elhangzott szavait.

Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele: 7,1 százalékkal haladta meg 2020 azonos időszakáét, és a tavalyi 336 milliárd forint után elérte a 360 milliárd forintot.

Az első negyedévi bővülés a korábbi évek tendenciáival ellentétben most a több mint 10 százalékkal bővülő életbiztosítások kiemelkedő növekedésének volt köszönhető, míg az eddig rendszerint erősebb, nem életbiztosítási üzletág most kevésbé, 4,9 százalékkal nőtt. A kedvező tendencia annak köszönhető, hogy a pandémia ráirányította a figyelmet a nyugdíj- és egészségbiztosításokra.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A hagyományos életbiztosítási termékek piaca több mint 12 százalékkal bővült, és a lakossági megtakarításokon belül is emelkedett az életbiztosítások súlya. A nem életüzletágat a vállalati vagyonbiztosítások húzták 17 százalékos bővüléssel, de a lakossági vagyonbiztosítások is 7 százalékkal nőttek.

Az idén nyárra minden társaság készül utasbiztosításokkal,

a biztosítási szakértő azt javasolta, hogy a szerződés megkötése előtt a járvánnyal kapcsolatos káreseményekre adott fedezetet is hasonlítsák össze az egyes biztosításoknál.

– mondta Stefkovics Ádám, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. piackutatási igazgatója. Az emberek elégedettsége is javult, minden index értéke nőtt a járvány előző, októberi hullámához képest.