Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb amerikai államból tiltanák ki a hagyományos autók többségét

Coronavirus Pandemic Causes Climate Of Anxiety And Changing Routines In America GettyImageRank1 Lower Scene USA koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség üres néptelen futó futás jogging
NEW YORK CITY, NY - MARCH 28: A person runs in Brooklyn while lower Manhattan looms in the background on March 28, 2020 in New York City, NY. Across the country schools, businesses and places of work have either been shut down or are restricting hours of operation as health officials try to slow the spread of COVID-19. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
New York kormányzója a héten aláírta azt a jogszabályt, amely 2035-re betiltja a belsőégésű motorokkal működő új járművek értékesítését az államban.
Vágólapra másolva!

New York kormányzója, Kathy Hochul szerdán aláírta azt a jogszabályt, amely lényegében 2035-ös határidővel kitiltja az államból a belsőégésű motorokkal működő új járműveket – írja a CNBC.

A jogszabályt New York állam szenátora, Pete Harckham terjesztette elő, és az is szerepel benne, hogy

2045-re minden új nehéz- és közepes tehergépkocsit csak „zéró emissziós" kategóriában lehet értékesíteni.

Ez a kategória magában foglalja az elektromos járműveket, a hibrideket, valamint a hidrogéncellás modelleket.

A friss döntés pedig hatalmas lendületet adhat olyan elektromos autókat gyártó cégeknek, mint a Tesla, de olyan hagyományos autógyártóknak is, mint a Volkswagen vagy a General Motors, melyek folyamatosan tolódnak el az elektromos modellek felé.

Hatalmas változás jön a New York-i utakon Forrás: Shutterstock

Az iparági adatok szerint egyébként New York államban realizálták az országos könnyű tehergépjármű-eladások mintegy 6 százalékát tavaly, összesen 60 milliárd dolláros forgalmazási bevétel mellett.
Mindeközben szerdán a kormányzó irodája közölte,

a döntés azt a célkitűzést támogatja, hogy New York 85 százalékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását 2050-re.

New York ezzel követi Kalifornia példáját. A nyugati parti állam ugyanis még tavaly szeptemberben fogadta el azt a jogszabályt, amely 2035-ig kiszorítaná a belsőégésű motorokkal működő új járműveket az utakról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről