Skandináv sajt lesz a görög sajt vegán másolata

vegán sajt
vegán sajt
Vágólapra másolva!
A Storeinsider számolt be róla, hogy a világ egyik leghíresebb mediterrán készítményének ízét és állagát hüvelyes zöldségekből próbálja reprodukálni egy svédországi vállalat.
Vágólapra másolva!

Egy nemrég lezajlott "A sorozatú" finanszírozási körben 20 millió dollárnyi támogatást gyűjtött össze egy növényi alapú sajtalternatívákat gyártó, svéd vállalat. A Stockeld Dreamery az alkalmazottjai számának jelentős bővítésére kívánja fordítani az újonnan bevonzott tőkét. A korábban Noquo Foods néven működő társaság 2021 májusában dobta piacra az első termékét.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Ennek

a növényi alapú fetasajtmásolatnak az elsődleges összetevője erjesztett borsó és lóbab.

A valódi feta tápanyag-összetételéhez hasonlóan a vegán újdonság is nagyjából 20 százalék zsírt, 1,5 százalék szén-hidrátot és 13 százalék fehérjét tartalmaz.

A Stockeld Dreamery pillanatnyilag csak az említett sajtkópiát forgalmazza, és egyelőre ahhoz is csak Stockholm meghatározott kiskereskedőinél lehet hozzájutni. A cég mindazonáltal ambiciózus, és a jövőben a termékportfóliójának gazdagítására és az értékesítési területeinek kiterjesztésére is jelentős energiákat kíván fordítani.