Különös álláspályázatot tett közzé a NAV

film kamera Járulékos veszteség: ezek a legdrágább dolgok, amik véletlenül tönkrementek egy forgatáson
Vágólapra másolva!
Újabb nem mindennapi álláspályázatot hirdetett meg az adóhivatal. A szervezet ezúttal operatőrt keres – vette észre a Médiapiac.com. A lapnak a hatóság szóvivője elmondta: kisfilmeket, animációkat készít majd az új szakember az internetes felületekre. Az adóhivatal honlapjának tanúsága szerint egyébként félszáz állás közül válogathatnak azok, akik a hatóságnál szeretnének dolgozni.
Vágólapra másolva!

Ért a kisfilmkészítéshez és állami munkára vágyik? Jelentkezzen az adóhivatalhoz operatőrnek! – idézi a Magyar Nemzet a Médiapiac.com cikkét, amely szerint akár ezzel a szlogennel is hirdethetné legújabb álláspályázatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A hatóság honlapján közzétett felhívás szerint a szervezet operatőrt keres.

Az új munkatárstól elsősorban animációk, kisfilmek, videók készítését várják majd, ezek lehetnek kreatív összeállítások vagy a NAV munkáját bemutató dokumentatív felvételek. Ismernie kell az utómunkálatok sajátos fogásait: a vágás, a feliratozás, a narrációkészítés ugyanúgy elvárás, mint az, hogy a pályázó zenét tudjon illeszteni a felvételekhez.

A majdani munkatárs kiválasztásánál előnyt jelent, ha az állásra pályázó személy esetenként éjszaka vagy hétvégén is hadra fogható, tud angolul, van B kategóriás jogosítványa és – kissé talán meglepő módon – fejlett a humorérzéke. A jelentkezéseket október 20-ig várja a hivatal, a munkakör november közepétől már be is tölthető.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Operatőrre azért van szükség, mert az adóhivatal már most is meglehetősen sokféle médiatartalmat kínál az adófizetőknek.

– közölte Kis Péter András szóvivő. "A modern technika lehetővé teszi, hogy adóügyekben is bemutatóanyagok készüljenek. Videón mutatható meg például, miként kell egy-egy adatlapot, adóbevallást kitölteni. Emellett a rajtaütésekről is több kisfilmben adna tájékoztatást a szervezet."

Az adóhivatal az utóbbi időben már több szokatlannak mondható álláshirdetést is feladott. Az egyik ilyen az volt, amelyben – tavaly ősszel – kommunikációs szakembert, lényegében nyelvészt keresett a szervezet. A pályázatot meglepően nagy érdeklődés övezte, végül két jelentkezőt vettek fel. Az érintettek az adóhatóság úgynevezett közérthetőségi programjába kapcsolódtak be, így közreműködnek abban, hogy gördülékenyebbé váljon a hatósági közlemények, tájékoztatók nyelvezete.