Bitcoin automatákkal bővítette szolgáltatását egy amerikai áruházlánc

Új Black Friday
Fairfax, 2014. november 28. Vásárlók érkeznek a Walmart áruházba a Virginia állambeli Fairfaxban 2014. november 27-én. A hálaadás napja utáni Fekete Péntek (Black Friday) hagyományosan a karácsony előtti bevásárlási időszak nyitánya az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Vágólapra másolva!
Egy amerikai kiskereskedelmi óriás, a Walmart, a közelmúltban színesített a szolgáltatásain és 200 üzletében indított el egy olyan programot, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy készpénzért bitcoint vásároljanak úgynevezett BTM-eken, vagyis bitcoin- automatákon keresztül.
Vágólapra másolva!

A Walmart kiskereskedelmi lánc évtizedek óta egyike a világ leghatalmasabb vállalatainak. A lényegében családi tulajdonban lévő társaság körülbelül 10.500 üzletet birtokol 24 országban, ahol 2,2 millió munkatársat foglalkoztat.

Vásárlók egy amerikai Walmart áruházban egy Black Friday napon Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Elsősorban az alacsony áraknak és a széles választéknak köszönhetően vásárolnak rengetegen náluk. Az Egyesült Államokban ez a kínálat pedig olyannyira sokrétű, hogy a gigantikus méretű üzletekben az alsónadrág- és a chipsrészleg között hosszan elnyúló fegyverpultok is sorakoznak, ahol a helyi törvényeknek megfelelően a vásárlók a hétvégi nagybevásárlás közben akár még egy gépkarabélyt is vehetnek a vécépapír és a kenyér mellé.

A kiskereskedelmi óriás a közelmúltban viszont ismét színesített a szolgáltatásain, ugyanis olyan automatákat helyeztek üzembe az amerikai áruházakban, amelyek egy kísérleti program keretében lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy készpénzért kriptovalutát vásároljanak.

- mondta el Molly Blakeman, a Walmart kommunikációs igazgatója.

Az új szolgáltatást a Coinme, egy bitcoin ATM-ekre, vagy más néven BTM-ekre specializálódott vállalat biztosítja.

A kriptovaluta ATM-ek ipara rohamos ütemben bővül, részben a Covid-19 járvány következményeként.

Egy bitcoin ATM (BTM) látható a hagyományos ATM mellett Los Angelesben, 2021. június 24 -én Forrás: AFP/Chris Delmas

A Coinstar 2019-ben vezette be a bitcoinvásárlási szolgáltatását, és jelenleg közel 4 ezer Coinme BTM-et üzemeltet az Egyesült Államokban. Amennyiben a Walmartben is sikeres lesz a kezdeményezés, úgy a kiskereskedelmi lánc kiterjeszti azt, a mintegy 4700 amerikai üzletére.