Megvan, melyik lehet az új szuperélelmiszer

Ez ZSír, napraforgómag, napraforgó, egészséges élelmiszer, étrend, diéta, fogyókúra, olajos magvak
Vágólapra másolva!
A napraforgómag lesz 2022 egyik legnagyobb gasztro felfedezése, jelentette be a Whole Foods. Előrejelzéseik szerint vezetni fogja a szuperélelmiszerek listáját. Miért került a szuperélelmiszerek élére? Nemcsak az íze miatt.
Vágólapra másolva!

Az organikus élelmiszereket forgalmazó multinacionális amerikai szupermarket lánc, a Whole Foods tanulmánya szerint a napraforgómag várhatóan 2022-ben az egyik legnépszerűbb élelmiszer lesz - írja a Well.pl cikkére hivatkozva a Magyarmezőgazdaság.hu.

Ez a megállapítás a napraforgómagról nem véletlen, hiszen az nagyszerű forrása az egészséges zsíroknak, amelyek számos betegség kialakulását megelőzik.

A napraforgómag aminosavakban és telítetlen zsírsavakban gazdag. Emellett többek között A-, B-, D- és E-vitamin, értékes antioxidánsok, cink, vas, kálium és kalcium forrása.

A szupermarketek polcain a kekszektől a sajtokig számos olyan rágcsálnivalót találunk, amelyekhez napraforgómagot adtak Forrás: Getty Images/iStockphoto/Handmadepictures

Nem csoda, hogy a 2022-re vonatkozó előrejelzések szerint a napraforgó a világ legnépszerűbb termékeinek listáján szerepel majd.

Az élelmiszergyártók mindenáron igyekeznek megfelelni a fogyasztói igényeknek. Talán ezért jelenik meg a piacon egyre több napraforgó alapú alternatíva a már létező allergén termékek helyett. A szupermarketek polcain a kekszektől a sajtokig számos olyan rágcsálnivalót találunk, amelyekhez napraforgómagot adtak. A napraforgóvaj a közelmúltban a népszerű mogyoróvaj versenytársaként került előtérbe Amerikában, és többek között a fagylaltban is megtalálható.

A magvak becsempészhetők a salátákba, tésztákba vagy müzlibe. Érdekes és értékes kiegészítője lehet leveseknek, raguknak, zöldségköreteknek, mártásoknak, rakott-töltött, csőben sült ételeknek, uzsonnakrémeknek, süteményeknek és turmixoknak.