Újrahasznosított műanyagból készülnek az új Barbie babák

Square COMMEMORATION PRESS CONFERENCE WOMAN
Ruth Handler, Mattel Inc. co-founder and inventor of the Barbie Doll, displays the special 40th Anniversary Barbie at a press conference 07 February in New York City. A group of ten inspirational women were recognized at the press conference as "Ambassadors of Dreams" in a program designed to encourage and inspire young women. AFP PHOTO/Matt CAMPBELL (Photo by MATT CAMPBELL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barbie Loves the Ocean kollekció bevezetése összhangban van a vállalat fenntarthatósági vállalásával, mely szerint 2030-ig a gyártó termékei és csomagolásuk 100 százalékban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagból készülnek majd. A fejlesztésről a StoreInsider adott hírt.
Vágólapra másolva!

A kollekció három olyan babát tartalmaz, amelyek teste 90 százalékban újrahasznosított, óceánba tartó* műanyag alkatrészekből készült, de a sorozat részeként egy olyan „Együtt a Földért" strandbisztrót és kiegészítőket is piacra dob a gyártó, amelyek több mint 90 százalékban újrahasznosított műanyagból készültek. A játékgyártó további célja, hogy 2021 végéig a csomagoláshoz 95 százalékban újrafeldolgozott vagy FSC tanúsítványú papírt és farostot használjanak.

– mondta el Török Kata, a Mattel Magyarországi brand managere.

Ruth Handler, a Mattel Inc. társalapítója és a Barbie Doll feltalálója egy különleges 40 éves Barbie-t mutat be. A vállalat fenntarthatósági vállalása szerint 2030-ig a termékek és csomagolásuk 100 százalékban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagból készül majd. Forrás: AFP/Matt Campbell

A fenntarthatósági törekvéseinek részeként a játékgyártó a közelmúltban elindította „Egy jobb jövő felé vezetünk" programját is, amelynek célja, hogy 2030-ig minden Matchbox kisautó, játékszett és csomagolásuk esetében 100 százalékban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra térjen át. Tavaly emellett a Mattel számos olyan játékot is bemutatott, amelyek megfelelnek ennek az elkötelezettségnek, beleértve a bioalapú műanyagokból készült Fisher-Price® Baby's First Blocks és az itthon is kapható Fisher-Price® Rock-a-Stack® termékeket, valamint a három bioalapú műanyagból készült MEGA Bloks® készletet és az UNO® Nothin 'But Paper-t, az első celofán csomagolóanyagok nélküli, teljesen újrafelhasználható UNO® paklit.

* A műanyag alkatrészek 90%-a a vízi közlekedési útvonalak 50 km-es körzetéből, hulladékgyűjtő szolgáltatással nem rendelkező területről származik. A baba feje, cipői és néhány egyéb alkatrész kivételt képezhetnek.