Megtorpant a bitcoin a lehengerlő csúcs után

bitcoin, bitcoin függőség
Vágólapra másolva!
Jelentősen korrigált a bitcoin árfolyama hétfőn, miután vasárnap már 35.000 dollárhoz közelített az árfolyam. A hét első napján aztán hirtelen komoly zuhanás következett be, és a nap folyamán egészen 28.000 dollárig süllyedt a legnépszerűbb kriptovaluta.
Vágólapra másolva!

A bitcoin ismét bebizonyította a hét első napján, hogy hirtelen nagyon komoly mozgásokra képes.

A kriptovaluta árfolyama ugyanis hétfőn nagyon gyorsan közel 15 százalékot gyengült, és lement egészen a 28.000 dolláros szintig.

A korrekció aztán a nap folyamán enyhült, és közép-európai idő szerint kedd reggelre már ismét 31 000 dollár fölött mozgott az árfolyam.

Mindez azt követően jött, hogy hatalmas szárnyalással kezdte az évet a bitcoin. Vasárnap a kriptovaluta 34.800 dollárig erősödött, ahogy a nagybefektetők körében egyre elfogadottabb és népszerűbb virtuális fizetőeszköz – írja a Reuters.

A mostani felfutás azonban még mindig rendkívül látványos, tekintve, hogy nagyjából három hét telt el azóta, hogy a bitcoin, december 16-án, átlépte a 20.000 dolláros álomhatárt.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása az elmúlt hónapokban Forrás: Investing.com

A háttértben jelentős részben az áll, hogy a nagybefektetők és a nagyvállalatok is (mint a PayPal) elkezdtek lecsapni a bitcoinra, és közben egyre többen kezdik el menedékeszköznek használni a virtuális fizetőeszközt.

Sokan az inflációs kockázatok elleni védekezés során vásárolnak bitcoint, amihez erősen hozzájárul a dollár gyengülésétől való félelem.

Ahogy azonban a nagy intézményi befektetők is beálltak a bitcoin mögé, az egész terep megváltozott. Noha sokak szerint még mindig igen kockázatos befektetési eszközről van szó, a nagy szereplők sok kisbefektető számára azt az üzenetet küldhetik, hogy – a kockázatok ellenére is – megéri beszállni a bitcoinba.

A felfutást pedig más szereplők is igyekeznek meglovagolni. A legnagyobb amerikai kriptotőzsdének számító Coinbase például tőzsdére lépne a Wall Streeten, ami szintén mérföldkő lenne a kriptovaluták világának történetében.