Hétfőn megnyitottak a nem esszenciális üzletek is Nagy-Britanniában, ami hatalmas forgalmat hozott a szigetország boltjaiban. A vásárlók ugyanis szinte elözönlötték az utcákat és lendületesen vásároltak a boltokban.

Hatalmas vásárlási hullám indult be hétfőn Nagy-Britanniában, miután kinyitották a nem létfontosságú cikkeket árusító üzletek is a szigetországban – írja az RT.com. A Springboard kiskereskedelmi elemzőcég adatai szerint az üzletek látogatottsága már hétfő délelőtt 10 óra előtt 218 százalékkal haladta meg a megelőző héten mért számot. Mindazonáltal a vásárlók száma 14,7 százalékkal még így is elmaradt a két évvel ezelőtt, ezen a napon mért szinttől.

A tavalyi évvel való összevetés viszont komoly növekedést mutat, mivel 2020-ban ilyenkor már bevezették az első szigorú lezárásokat a szigetországban. A 2020. április 12-én mért vásárlói számokhoz képest tehát több mint 505 százalékos volt a növekedés.

Újra ellepték a boltokat a brit vásárlókForrás: AFP/Carl Court

Az elemzés kiemelte, csak a bevásárlóközpontok látogatói száma 340 százalékkal bővült az egy héttel korábbi szinthez képest. A vásárlóutcák látogatottsága 233 százalékkal, míg a kiskereskedelmi parkoké 58,2 százalékkal emelkedett.

Utóbbi kategória ráadásul 12,6 százalékos növekedést produkált a két évvel korábbi szinthez képest, míg a vásárlóutcák forgalma 31 százalékkal elmaradt a 2019-ben, ezen a napon mérttől.

Ahogy a koronavírussal fertőzöttek száma folyamatosan csökken Nagy-Britanniában, a kormány úgy döntött, fokozatos lazítani kezdi a szigorú korlátozó intézkedéseket. Hétfőn így kinyithattak a boltok, a fodrászüzletek, az edzőtermek, valamint a vendéglátóhelyek teraszai is. Emellett olyan, nyitott szabadidős létesítmények is újra fogadhatnak látogatókat, mint a szabadidős parkok vagy az állatkertek.

Itt nézhet képeket arról, hogy ünnepelték a londoniak a pubok újranyitását hétfő este.