Kilencmilliárd forintos autóipari fejlesztést jelentettek be

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. április 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nissin Foods Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 22-én. A kecskeméti cég 4,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a városban, a japán tulajdonú élelmiszeripari vállalatnak a kapacitásbővítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: a járvány okozta válságra Magyarország Európában a legeredményesebb választ adta gazdasági és egészségügyi szempontból egyaránt.

A világgazdasági helyzet ellenére beruházási rekordot ért el tavaly az ország,

a bruttó hazai terméket illetően a világon a 11. legnagyobb exportteljesítményt nyújtotta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Mindebben nagy szerepet kapott a 170 ezernél is több embert foglalkoztató autóipar, amely a magyar feldolgozóipar 30 százalékát adja - jelentette ki Szijjártó Péter.