Igaz lehet egy legenda, tavaly több ezer postást támadtak meg kutyák egy országban

Kutyatámadás miatt került kórházba egy kislány veszett kutya news
Vágólapra másolva!
Akárcsak a viccekben és egyes közhelyekben, a valóságban is a levél- és küldeménykiszállítók egyik legnagyobb félelme lehet a szőrös házőrző négylábú. Az elmúlt évben több ezer amerikai postást támadtak meg kutyák a munkavégzésük során – számolt be róla az Egyesült Államok Postai Szolgálata (USPS).
Vágólapra másolva!

Az odakapástól kezdve, a harapáson át számos támadást kellett elviselniük az Egyesült Államok Postai Szolgálatában (USPS) dolgozóknak tavaly. Az USPS éves jelentése szerint munkavégzés során 5.800 levélkézbesítőt fenyegette valamilyen kutya agresszív viselkedéssel.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Például a Texas államban található

Houstonban mintegy 73 bejelentett támadás történt az USPS szerint, ami így a rangsorolt, kétes értékű városi lista élére került.

Nem sokkal utána a második helyen Chicago található 59 bejegyzett támadással, majd 54-gyel Los Angeles követi. Összeségében az 50 állam közül, azonban Kaliforniában történt a legtöbb incidens.

Az Egyesült Államok 10 városa, ahol a legtöbb kutyatámadás történik az USPS szerint:

1. Houston (Texas): 73 támadás
2. Chicago (Illinois): 59 támadás
3. Los Angeles (Kalifornia): 54 támadás
4. Cleveland (Ohio): 46 támadás
5. Denver (Colorado): 44 támadás
6. Baltimore (Maryland): 43 támadás
7. Dallas (Texas): 38 támadás
8. Columbus (Ohio): 37 támadás
9. San Antonio (Texas): 36 támadás
10. San Diego (Kalifornia): 35 támadás

Az USPS szóvivő szerint a támadások megelőzésének érdekében a tulajdonosoknak meg kell győződniük arról, hogy a levélkiszállító biztonságosan hozzáfér-e a postaládához és minimalizálnia kell a lehetséges interakciót a házőrző és a postás között. Hozzátette, hogy a kutyákat kerítés mögött vagy a házban kell tartani, a bejárati ajtótól távol, akár pórázon, hogy ne történjen felesleges incidens, mivel a házikedvencek által okozott sérülések ellátásának költségét a kutyatulajdonosoknak kell állniuk.