A kormány 13 ezer milliárd forintnál is többel segíti a hazai vállalkozásokat

VARGA Mihály
Budapest, 2021. június 17. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezéséről az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar kormány álláspontja az, hogy a gazdaságpolitika fókuszában a beruházások támogatásának, az üzleti környezet javításának és a versenyképesség növelésének kell állnia - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) 10. makrogazdasági konferenciáján, szerdán, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Kiemelte: ennek megfelelően a kormány 13 ezer milliárd forintnál is többel segíti a hazai vállalkozásokat.

a második negyedévben rekordmértékű, 17,9 százalékos volt a növekedés - idézte fel Varga Mihály, aki egyben a JVSZ társelnöke is.

A kedvező tendenciák miatt a kormány 7-7,5 százalékos gazdasági növekedésre számít idén, ami óvatos becslés egyes piaci előrejelzésekhez képest - hangsúlyozta a miniszter, utalva arra, hogy mértékadó szervezetek 8 százalék feletti GDP-növekedést is prognosztizálnak.

A gazdaság állapotát jól tükrözi a foglalkoztatás, amely mára már ledolgozta veszteségeit,

a munkavállalók száma meghaladja a járvány előtti szintet - mutatott rá. A 4,1 százalékos magyar munkanélküliségi ráta az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban - fűzte hozzá.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Varga Mihály elismerését fejezte ki a vállalatok helytállásáért, azért, hogy "keményen dolgoztak" és megtalálták a megoldást az ellátási láncok elakadásaira, illetve a termelést és a szolgáltatást a megváltozott körülményekhez igazították.

Számos cég új beruházást jelentett be, a piac szereplői bíznak a jövőben, abban, hogy a fejlesztéseik később meg fogják hozni a kívánt eredményt - ecsetelte. Arra is kitért: továbbra is számít a szövetség partnerségére, az együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy az ország a járvány után nyertesként kerüljön ki a válságból.