A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

2021-ben már negyedik alkalommal mutatkozhattak be ígéretes, prototípussal rendelkező magyarországi induló vállalkozások az Antenna Hungária, és partnerei, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, a Telenor, az Input Program és a Drukka Startup Studio által meghirdetett AHa!Brainstore Startup Versenyen. Az Antenna Hungária tevékenységéhez illeszkedően a verseny fő fókuszterületei az IoT, a dróntechnológia, a multimédia/streaming, az IT-biztonság, az e-sport, a mesterséges intelligencia és az 5G voltak.

Az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0 megmérettetésre közel hatvan csapat jelentkezett. Az idei évben rendkívül erős mezőny gyűlt össze, különösen az IoT, a dróntechnológia és a multimédia területekről érkező csapatok szerepeltek kiemelkedően.

A két körös interjút követően kiválasztott tizenegy csapat a háromhetes felkészülés során előadássorozaton és célzott szakértői workshopokon vehetett részt, emellett mentorok is segítették őket a szakmai fejlődésben. A csapatok a verseny záróeseményén, a november 25-i Demo Day-en az Antenna Hungária, a stratégiai és szakmai partnerek képviselőiből álló zsűri, valamint a szakmai közönség előtt mutathatták be ötleteiket, megoldásaikat.

Képünk illusztrációFotó / Shutterstock

A legjobb prezentációkat előadó csapatok olyan értékes díjakban részesültek, mint a közös vitorlázás Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes sportolónkkal, bemutatkozási lehetőség a hazai tőkepiac prominens vállalatai előtt a 2022 februári Venture Capital Summiton, míg a leginkább piacképes ötletek befektetési ajánlathoz és az Antenna Hungária startup programjában történő részvétel lehetőségéhez jutottak.

„A magyar telekommunikációs szektor meghatározó vállalataként az Antenna Hungária elkötelezett a szellemes és piacképes ötletekkel rendelkező hazai startupok és innovatív projektek szakmai támogatása mellett, ezzel hozzájárulva céljaik eléréséhez. Örömteli, hogy a csapatok érettsége és felkészültsége is egyértelműen a hazai startup ökoszisztéma fejlődését tükrözi az elmúlt évekhez képest" - hangsúlyozta Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese, egyúttal gratulálva a nyerteseknek és minden részt vevő csapatnak az eseményről kiadott sajtóközlemény szerint.

A díjazottak listájához kérjük, lapozzon a cikk második oldalára!