A cég új vietnami gyártóüzem építésének tervezését jelentette be, annak érdekében, hogy lépést tudjon tartani a termékei iránti növekvő ázsiai kereslettel. A további részleteket a BBC adta közre.

A játékgyártó óriásvállalat szóvivőjén keresztül elmondta, hogy több mint 1 milliárd dollárt fektet be a projektbe, a gyártóüzem Ho Si Minh-város – Vietnam üzleti központja – közelében lesz. A grandiózus építkezés a jövő évben, a termelés pedig 2024-ben kezdődik majd.A következő 15 évben a projekt révén akár 4.000 fő számára is biztosíthatnak itt munkát.

A játékgyártó vállalat logójaForrás: AFP/Imaginechina/Yang Jin

A dán vállalat Kínában már nyitott egy üzemet, így ez már a második lesz Ázsiában.

Az újabb terjeszkedést mi sem indokolja jobban, mint hogy a cég 2019 óta kétszámjegyű növekedést produkál a régióban.

Nagyon hálásak vagyunk a vietnami kormány támogatásáért, amely segít megvalósítani az első karbonsemleges gyárunk felépülését" – nyilatkozta Carsten Rasmussen, a Lego operatív igazgatója.

A tervek szerint a gyár energiafogyasztását a tetőn és egy közeli farmon elhelyezett napelemekből fedezik majd.

LEGO figurákForrás: --

Ez a legfrissebb fejlemény a vállalat életében, amely a kulcsfontosságú piacok közelében építi fel gyártóüzemeit, és folyamatosan terjeszkedik annak ellenére, hogy a vállalatok világszerte globális ellátási lánc problémákkal szembesülnek mióta a világjárvány felütötte fejét.

"Ez rugalmasságot biztosít arra, hogy minél gyorsabban reagálhassunk a helyi fogyasztói kereslet változásaira, ezáltal pedig csökkenthetővé válik a nagy távolságokra történő szállítás negatív környezeti hatása" – magyarázta a vállalat szóvivője.