Mutatjuk, milyen lakásokra lenne elég a decemberi lottóötös

lakás ház építkezés lakótelep lakópark ingatlan illusztráció
Vágólapra másolva!
2021 december 18-án lesz a következő ötöslottó sorsolás, amikor is már 2,7 milliárd ütheti a legszerencsésebb markát. Ez éppen a duplája a legutóbbi ötöslottó nyereménynek, amikor is a nyertes 1,345 milliárd forintot vihetett haza. Vajon mennyi ingatlant tudna venni az illető ebből a hatalmas összegből Budapesten? Ha a legdrágábbakat nézzük, akkor csupán 4 darabra lenne elegendő, de átlagos lakásból azért ennél sokkal több is kijönne - írta meg a megveszLAK.
Vágólapra másolva!

Luxus penthouse lakás 798 millió forintért

Ez a luxus lakás a belváros szívében található az V. kerületben a Vörösmarty téren, a Duna-parttól csupán egy percre. A 3 szobás lakhely hatalmas, 7 méteres belmagassággal rendelkezik. Mindemellett az 5. emeleti otthonhoz tartozik két teremgarázs hely és egy 68 négyzetméteres terasz is.

A képen a luxus penthouse lakás látható Forrás: megveszLAK

Teljes 7. emelet a VII. kerületben 649 millió forintért

A második legdrágább, amit hirdetnek, egy 3 darab penthouse lakásból álló ingatlan, ahol egybe lehet nyitni az egész teret. Ritka lehetőség, hogy valaki egy egész szintet birtokolni tudjon, ráadásul egy új építésű társasházban, a történelmi negyed közelében.

A képen a VII. kerületi lakás látható Forrás: megveszLAK

282 négyzetméteres lakás az 5. kerületben 624 millió forintért

A lakás az V. kerületben a Semmelweis utcában található. A felújított nappali és négy hálószobás ingatlan a teljes 4. emeleten helyezkedik el. Az otthon központi élettere a hatalmas méretű nappali, étkező és konyha együttese. Az elegáns art deco stílusban újjáépített lakásban jellemző az igényes anyag-, illetve a mai kornak megfelelő "okos" megoldások használata.

A képen a 282 négyzetméteres lakás látható Forrás: megveszLAK

Budapest V. kerületi lakás 530 millió forintért

A Vörösmarty téren található otthon az 5. emeleten helyezkedik el. A 290 négyzetméteres, belső kétszintes, nappali, illetve 4 hálószobás luxuslakáshoz hatalmas, 68 négyzetméteres terasz és 2 teremgarázs hely is tartozik. Továbbá a 2007-ben épült ingatlanban 24 órás portaszolgálat is működik.

A képen az V. kerületi lakás látható, aminek ára 530 millió forint Forrás: megveszLAK

Átlagos használt lakások Budapesten

Budapesten egy átlagos, 50 négyzetméteres használt lakás 2021 novemberében 38,5 millióba került. Ha ezzel számolunk, akkor azt lehet mondani, hogy a 2,7 milliárdból a lottónyertes körülbelül 70 darab ilyen ingatlant tudna venni, ami a folyamatos lakásár emelkedést figyelembe véve hatalmas nyereséget termelő befektetés lehetne - írta meg a cikkében a megveszLAK.

Átlagos használt lakások Budapesten Forrás: megveszLAK

Az egész országhoz hasonlóan, Budapesten is hatalmas különbségek vannak az átlagos négyzetméterárakban kerületenként. Az V. kerületben (1,112 millió forint per négyzetméter) és az I. kerületben (1,024 millió forint per négyzetméter) is egymillió forint felett van a használt lakások átlagos négyzetméterára, de közel van a milliós lélektani határhoz a II. kerület (983 ezer forint per négyzetméter) és a XII. kerület (979 ezer forint per négyzetméter) is.

Az átlagot a legjobban a XIV. kerület képviseli, ahol a 761 ezer forint per négyzetméteres átlagárral pont 38 millióra jön ki egy 50 négyzetméteres használt lakás ára.

A legolcsóbb két kerület Budapesten a XX. kerület (567 ezer forint per négyzetméter) és a XXI. kerület (560 ezer forint per négyzetméter), ahol már 28 millióból meg lehet venni egy 50 négyzetméteres használt lakást. Ezekből az árakból kiindulva a megveszLAK cikkének szerzője az alábbi kérdést tette fel: vajon melyik kerületben hány négyzetméteres használt lakást lehet megvásárolni 40 millió forintból?

Átlagos használt lakások Budapesten Forrás: megveszLAK

Míg az V. kerületben csak 36 négyzetméteres lakást kaphatunk 40 millióból, addig a XX. kerületben és a XXI. kerületben már egész méretes, 71 négyzetmétereshez is hozzájuthatunk. Egy kétgyerekes családnak a kerületek közel fele nem is jöhet számításba, ha élhető méretű ingatlanban szeretnének élni és csak 40 millió forintból gazdálkodhatnak - írta meg a megveszLAK.