Kirúgták az amerikai rendőröket, akik rablók helyett pokémonokat kergettek

Pokemon Go: 1,9 millió dollár bevétel naponta
Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i Rendőrség megvált két rendőrétől, mert a nemrég nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint a Pokemon GO elterelte a figyelmüket egy folyamatban lévő rablásról, és ahelyett, hogy rendőri kötelességüknek tettek volna eleget, folytatták a pokémonok utáni játékbeli hajszát. A részletekről a Sky News számolt be.
Vágólapra másolva!

Louis Lozano és Eric Mitchell kirúgott rendőrök a bírósághoz fordultak az ellenük felhozott többrendbeli kötelességszegés vádja és munkaviszonyuk megszüntetése miatt, azonban melléfogtak.

A digitális fedélzeti videó rendszer (DICVS) felvétele ugyanis rögzítette őket, amint szándékosan figyelmen kívül hagyták a parancsnokság riasztását,

amit egy folyamatban lévő rablásról kaptak, és szolgálat közben Pokemon mobiltelefonos játékkal játszottak.

A bírósági dokumentumok szerint az incidens 2017 áprilisának egy "forgalmas" szombatján történt, amikor egy Macy's áruházban folyamatban lévő rablásról érkezett hívás. Ahelyett, hogy a hívásra reagáltak volna, Lozano és Mitchell – akik alig néhány méterre voltak az áruháztól – egy sikátorba húzódtak, hogy ott zavartalanul kiélhessék játékos szenvedélyüket.

A rendőrök eleinte azt állították, hogy nem hallották a riasztást, a parancsnokuk azonban megnézte a rögzített videó felvételeket, így rájött a simlisségre.

A rablás ideje alatt a férfiak inkább befogtak két ritka Pokémont, egy Snorlaxot és egy Togeticet is.

A videón hallani azt is, amint egyikük lelkesen így szól:

Pokemon Go: 1,9 millió dollár bevétel naponta Forrás: Pokemon

Ez a legújabb példa arra, hogy a kiterjesztett valóság játék potenciálisan elvonja az emberek figyelmét a valós feladataikról.

Kutatók becslései szerint a Pokemon Go játékosai csak a megjelenését követő 148 napban mintegy 7,3 milliárd dolláros költséget többletköltséget generáltak az Egyesült Államokban, ami a játékhoz valamilyen módon köthető károkat illetve kieső bevételeket összesíti.

Egy tanulmány - melynek címe: Death by Pokemon Go - két halálesetet is a játék számlájára írt, és megállapította, hogy a játék az autóbalesetek számának növekedésével járt.

Hiába tudható, hogy a játék milyen károkat okozhat, az emberek továbbra is rajonganak érte. Ezt bizonyítja, hogy 2016 és 2021 között a Pokémon Go több mint 5 milliárd dolláros bevételt termelt.

Számos példát látni arra, hogy a felhasználók egy része nem képes kordában tartani játékszenvedélyét. Egy 22 éves orosz férfit börtönbe zártak, miután lefilmezte magát a jekatyerinburgi Mindenszentek templomában játszva. A helyszínnek történelmi fontosságot ad, hogy 1918-ban itt ölték meg II. Miklós cárt és családját.

Vallásgyalázásnak tartották Forrás: Sokolovsky! (YouTube)

Egy arizonai házaspárt letartóztattak, miután egy forró nyári napon belefeledkeztek a játékba, és nem vették észre a kétéves gyermekük kezdődő kiszáradását.

Ugyanezek az érvek és aggodalmak valószínűleg ismét felmerülnek majd, mivel a kiterjesztett valóságot használó játék fejlesztői, a Niantic bejelentette, hogy egy új játékot terveznek Harry Potter-tematikával.