Sikeres negyedévet zárt az Pallas Athéné Alapítvány

Pallas Athéné Alapítvány
Vágólapra másolva!
Felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően a Pallas Athéné Alapítvány 2022. második negyedévét is eredményesen zárta. Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 349 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a második negyedév végén összesen 281,2 milliárd forintot tett ki - írja az Alapítvány közleménye.
Vágólapra másolva!

A vagyonnövekedés mellett az Alapítvány létrejötte óta 12,4 milliárd forintértékben 1658 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

A vagyonelemek értéke a 2022. június 30-i fordulónapon az alábbiak szerint alakul:

  • A Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott, összesen 266,4 milliárd forint vagyon 2022. június 30-ra 281,2 milliárd forintra gyarapodott.
  • Az Alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 229 milliárd forintot befektetési jegyben, 35,8 milliárd forintot bankbetétben, 16,1 milliárd forintot vállalati kötvényekben, valamint 0,3 milliárd forintot ingatlanban tartanak.
A vagyonnövekedés mellett az Alapítvány létrejötte óta 12,4 milliárd forintértékben 1658 oktatási és tudományos pályázatot támogatott Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az Alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az Alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.