Mostantól tengeri luxusutazáson is lehet majd távmunkában dolgozni

Wonder of the Seas, hajó, világ legnagyobb óceánjáró hajói, óceánjáró
This photograph taken on November 5, 2021 shows American operator Royal Caribbean Cruise ship (RCCL) new cruise ship "Wonder of the seas" leaving the "Chantiers de l'Atlantique" shipyard in Saint-Nazaire, western France, heading for Marseille's harbour. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Royal Caribbean tengerjáró hajókat üzemeltető óriáscég bejelentette, hogy összefog Elon Musk vállalatával, és a Starlink segítségével gyorsabb internetelérést biztosít majd a tengereken.
Vágólapra másolva!

A jövőben a tengerjáró hajókon utazó vendégek is hozzáférhetnek majd a gyors internethez, Elon Musk cége, a SpaceX segítségével.

Az űripari vállalat által működtetett Starlink projekt biztosíthatja ugyanis a jövőben az internetet a Royal Caribbean hajói számára

– írja a BBC.

A partnerség eredményeként a szélessávú internetkapcsolat az élő videóközvetítéseket is lehetővé teszi a hajókról – mondta Jason Liberty, a Royal Caribbean vezérigazgatója.

A Starlink biztosítja majd az internetet a Royal Caribbean hajóin Forrás: AFP/Daniel Slim

A cég vendégeinek általában fizetniük kellett az internetért a tengerjáró hajókon, azonban a kapcsolat hagyományosan igen gyenge.

Liberty kedden közölte, hogy a Föld körül keringő műholdak hálózatára támaszkodó Starlink telepítése azonnal megkezdődik a Royal Caribbean hajóin, és 2023-ra fejeződik be.

A Royal Caribbean a világ második legnagyobb tengerjáró flottáját üzemelteti, és ez lesz a Starlink eddigi legnagyobb üzlete az utazási ágazatban.