A magyar méz kapta a főszerepet a Bakony Expón

mézes kenyér, méz
mézes kenyér
Vágólapra másolva!
A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, Magyarország kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon. Így fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Veszprémben, a IX. Bakony Expo megnyitóján.
Vágólapra másolva!

Feldman Zsolt hangsúlyozta, a bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van mód beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat lehet kapni egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a termelőket. Nem utolsó sorban haza is lehet vinni a jó minőségű portékákat - tette hozzá.

- mondta a tárca közleménye szerint.

Az államtitkár úgy látja, az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi,

olyan érték, amelyre büszkék lehetnek,

és amely segít Veszprém megyének, a helyi közösségnek erősebbé válni. A vásáron őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg.

Az idei Bakony Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron.

mézes kenyér Forrás: Pixabay.com

Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette. Mint mondta, a magyar méz nemzetközi összevetésben is minőségi, nagy szaktudást igénylő,

a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék.

Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítések a magyar méhészek védelmét is jelentik.

- hangsúlyozta az államtitkár.