Magyar Levente: Magyarország ipari termelése 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit

jysk, ecser
A vállalat új logisztikai csarnoka az átadás napján
Vágólapra másolva!
Magyarország ipari termelése 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 2022 első, második és harmadik negyedévében nem következett be az a visszaesés, amit sokan vártak az Európai Unió szankciós politikája miatt - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteken Ecseren.
Vágólapra másolva!

Magyar Levente a JYSK lakberendezési kiskereskedelmi áruházlánc új ecseri régiós elosztóközpontjának ünnepélyes megnyitóján kiemelte: az idei első fél évben a logisztikai ágazat a szolgáltatások exportjának 30 százalékát tette ki, amihez hozzájárulnak az olyan világmárkák magyarországi fejlesztései is, mint a JYSK.

A vállalat új logisztikai csarnoka az átadás napján Forrás: Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu/© Tuba Zoltán, 2022/Tuba Zoltán

Hozzátette, hogy a cég új központja energiatakarékossági szempontból is figyelemreméltó, mivel megépülésével a vállalat évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást spórol meg, ami 3600 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A logisztikai központ működését 5000 négyzetméternyi napelem, napkollektorok és hőszivattyúk biztosítják - mondta.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány 3,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a beruházáshoz.

A JYSK korábban azt közölte, hogy 200 millió eurós (80 milliárd forint) beruházásból épült új, ecseri logisztikai központja régiós szinten is meghatározó része lesz a JYSK európai logisztikájának.
A 143 ezer négyzetméteres és 205 ezer paletta áru tárolására képes elosztóközpontba egyelőre hetente 40 kamionnyi áru érkezik, de a szállítmányok száma folyamatosan emelkedik. Jelenleg 300 féle terméket tárolnak itt, ami nagyjából 15 ezer raklapnyi árut jelent.

Rami Jensen, a JYSK elnökhelyettese, Ole Thomsen a JYSK alelnöke, Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős country managere, Jan Bogh a JYSK elnök-vezérigazgatója és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára (b-j) a lakberendezési kiskereskedelmi áruházlánc új ecseri régiós elosztóközpontjának avatásán 2022. november 4-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vállalat jelentősebb munkáltatóvá is válik, az elosztóközpont kezdetben 300 új munkahelyet teremt, a forgalom bővülésével pedig akár 500-ra is emelkedhet az Ecseren foglalkoztatottak száma - közölték.

A JYSK Kereskedelmi Kft. a legutóbbi lezárt pénzügyi évben (2020 szeptemberétől 2021 augusztusáig) az eddigi legmagasabb árbevételét érte el Magyarországon, az 57 milliárd forintos árbevétel 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A 2019-20-as üzleti évben az árbevétel 51,4 milliárd forint volt, 13 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest. A nyilvános cégadatbázis szerint a társaság a legutóbbi üzleti évében 8,73 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, míg az azt megelőző üzleti évet 5,86 milliárddal forinttal zárta.

A JYSK-nek jelenleg Magyarországon több mint 800 munkavállalója van és 91 üzlettel rendelkezik.