Elon Musk azt állítja, hogy meg akarják gyilkolni

Elon Musk And Twitter Photo Illustrations elon musk emblem feed social media tech Twitter profile phone screen illustration photo Krakow Poland September NurPhoto Horizontal COMPANY ECONOMY FINANCE ICON ILLUSTRATION LOGO PROFILE BOARD TECHNOLOGY TWITTER
Elon Musk's Twitter profile displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk a napokban egy, a szólásszabadságról szóló hosszadalmas vita során kijelentette, hogy "határozottan fennáll a lehetősége" annak, hogy veszélyben forog az élete - írja a Fox Business.
Vágólapra másolva!

A beszélgetés során szóba kerültek a Twitteren végrehajtott változtatások, ahogy az is, hogy a technológiai óriáscég új tulajdonosa miért döntött úgy, hogy mégis nyilvánosságra hozatja a twitteres belső levelezést Hunter Biden (a jelenlegi amerikai elnök fia) laptopjáról ellopott fájlokról.

Az elhíresült laptopot egy Delaware-i javítóműhelyben hagyta el Joe Biden fia. A fájlokból kiderült többek között Hunter Biden kaotikus magánéletének és tengerentúli illegális üzleti kapcsolatainak számos részlete is. Erről először a New York Post írt, a Twitter pedig első körben blokkolta ezen cikkek megoszthatóságát, sőt, még azt is megakadályozta, hogy a felhasználók személyes üzenetekben továbbíthassák azt, arra hivatkozva, hogy a platform szabályzata tiltja a lopott és hackelt dokumentumok terjesztését. A Twitter akkor még nem Musk tulajdonában volt. Hunter Bidennel szemben egyébként a mai napig széleskörű nyomozás folyik, ugyanis érintett lehet többek között adócsalás bűncselekményében is.

Elon Musk Twitter profilja Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

- mondta Musk egy Twitter Spaces-beszélgetésen.

A világ jelenlegi leggazdagabb embere ehhez még hozzáfűzte, hogy nem is lenne nehéz megkísérelni ellene egy merényletet, de reméli, hogy erre nem fog sor kerülni.

A Twitter új tulajdonosa a szólásszabadság fontossága mellett a platformmal kapcsolatos jövőbeli terveiről értekezett a nagyjából kétórás beszélgetés során.

"A történelem során a szólásszabadság nem egy magától értetődő dolog volt, és nagyon keményen kell küzdenünk azért, hogy ezt megőrizzük. Napjainkban inkább az ellenőrzött és az előzetesen jóváhagyott, nem pedig a szabad beszéd az alapértelmezett."

A vitára egy nappal azután került sor, hogy Matt Taibbi újságíró közzétette a Twitter felső vezetésének belső kommunikációját, amelyből kiderült, hogy a platform felfüggesztette és cenzúrázta azokat a felhasználókat, akik kommentálták a New York Post Hunter Biden laptopos történetét.

"A Twitter rendkívüli lépéseket tett a történet eltussolására, eltávolította a linkeket és figyelmeztetéseket tett közzé, hogy a történet "nem biztonságos". Még a közvetlen üzenetben való továbbítását is blokkolták, ami eddig csak extrém esetekre, például gyermekpornográfiára volt fenntartva" - tweetelte Taibbi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!