Oroszlánkölyökre bukkantak egy katari lakás erkélyén, a vébészurkolók közelében - képek

Veresegyháza Medveotthon, oroszlán kölykök, cirkuszi oroszlánok mentése
Vágólapra másolva!
A Mirror számolt be róla, hogy több haragos szomszéd is értesítette az állatvédőket arról, hogy egy lakó a katari luxusapartmanjának erkélyén méltatlan körülmények közt tart egy kölyök oroszlánt. Az eset Doha egyik legdrágább lakónegyedében történt, ahol több tucat vb-szurkoló is bérel lakást.
Vágólapra másolva!

A nagymacskát a Pearl-en, egy 28 ezer lakosnak otthont adó mesterséges szigeten lévő komplexum erkélyén tartják fogva. Egy ott élő szomszéd még nyers húst is dobott át az oroszlánnak, mivel az láthatóan éhesnek tűnt.

Egy katari állatorvos elemezte a Mirror által szerzett felvételeket, és úgy becsülte, hogy a kölyök körülbelül három hónapos lehet.

Azonban nem csak az erkélyen élő kisoroszlán az egyetlen magántulajdonban lévő vadállat, amellyel a szurkolók a világbajnokság alatt találkozhattak.

A verseny elején egy angol szurkolóról szivárogtak ki fotók, amint oroszlánkölykökkel játszik egy sejk privát állatkertjében.

A dohai hatóságok így nyilatkoztak:

Az oroszlánkölyköt a panaszok hatására azóta állítólag már elköltöztették.

Bár a katari törvények engedélyezik a lakosoknak, hogy vadon élő állatokat tartsanak, azonban csak akkor, ha megfelelő körülményeket tudnak biztosítani azoknak.

A cikk kiemelt képe illusztráció.