A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében a kormány a Hungerit Zrt. több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez 1 milliárd forintos támogatást nyújtott - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy a program révén 2015 óta a nagyvállalatok több mint 510 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg, amelyek nyomán 3860 új munkahely jött létre. E fejlesztéseknek köszönhető, hogy a magyar gazdaság tavaly 6,5-6,8 százalék között növekedhetett, és az idén is 5 százalék feletti bővülés várható - jegyezte meg.

Varga Mihály pénzügyminiszterForrás: MTI/Mónus Márton

A Hungerit Zrt. Magyarország egyik legrégebbi, egyben legmeghatározóbb baromfi-feldolgozó és baromfihúskészítmény-gyártó vállalata. A szentesi központú cég évi 21 millió brojlercsirkét, 11 millió pecsenyekacsát dolgoz fel, és több mint 80 000 tonna készterméket állít elő. Fő profilját a feldolgozott bontott-vágott baromfitermékek (csirke, kacsa), a sült kacsa, valamint a magasan feldolgozott, készre sütött, panírozott termékek adják - emeli ki közleményében a vállalat.

A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást a cég készre sütött, fagyasztott állapotban értékesítésre kerülő panírozott termékei iránti belföldi és külföldi folyamatos keresletnövekedés indokolta, mely igényeket a korábbi eszköz- és technológiai kapacitásaival a vállalat már nem tudott volna megfelelően kiszolgálni. Valdor és különféle kereskedelmi márkanevek alatt országszerte megtalálhatóak a vállalat panírtermékei a hazai kiskereskedelmi láncok üzleteiben, továbbá több mint 10 országba – Csehországtól az Egyesült Királyságig – is exportálják azokat.

„A panírozott baromfitermékek gyártásának területén már több mint 30 éves múltja van a Hungeritnek, sőt Magyarországon elsőként kezdtük meg ezen termékek előállítását, még 1990-ben. Folyamatosan követjük a fogyasztói igények alakulását, hogy mindenkor olyan termékeket kínáljunk a vásárlóink számára, melyeket szívesen fogyasztanak. A kiváló minőségű húsalapanyag, a különleges ízvilág mindig garantált a Valdor termékeknél. Mindennek tükrében úgy gondolom, hogy a tradíció és a szakértelmünk nem vitatható, és termékeink töretlen népszerűsége sem véletlen" – mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója.

Panírtermékek a Hungerit gyártósoránForrás: Hungerit

Az új panírüzem létrehozásával, valamint a beszerelt technológiával – mely a legmodernebbnek számít – éves szinten 4000 tonna többlet panírozott termék gyártása vált lehetővé a vállalatnál a korábbi 7000-7500 tonna/év mennyiségen felül. A rendelkezésre álló alapanyagok kontrollált és higiénikus körülmények között kerülnek feldolgozásra, a precíz gyártási folyamatnak és a hozzáértésnek köszönhetően pedig állandó magas minőségű termékek kerülhetnek a csomagolásokba, majd onnan a fogyasztók asztalára.