Egyre nagyobb gondot okoz a klasszikus technológiai óriásoknak a legképzettebb munkavállalók megtartása. A blokklánc technológiával foglalkozó feltörekvő cégek ugyanis sorra csábítják magukhoz a dolgozókat, ami strukturális átalakulást hozhat a Szilícium-völgyben is.

A kriptovaluták területe, a blokklánc technológia és a Web 3.0 egyre vonzóbb a képzett munkavállalók számára, ami ma már kezd komoly gondot okozni az olyan klasszikus amerikai technológiai óriásoknak, mint a Google, a Facebook vagy az Amazon – írja a CNBC.

A jelenség azonban nem csupán az USA-t érinti. A Hays toborzócég hangsúlyozta, hogy Nagy-Britanniában és Írországban is megfigyelhető, hogy a kriptovaluta és Web 3.0 vállalatok lecsapnak a Facebook vagy az Amazon képzett dolgozóira.

Az elmúlt időszakban számos példa volt arra, hogy hagyományos techcégek vezető beosztású szakemberei mentek át blokkláncban utazó vállalatokhoz. Sherice Torres például a Facebook kriptovaluta és fizetési egységének (Novi) volt a marketingvezetője, és januárban távozott a Circle nevű blokklánc platformhoz. Az Amazon felhőalapú szoftverrészlegének egyik vezetője, Pravjit Tiwana pedig a Gemini nevű kriptovaluta-tőzsde technológiai vezetője lett.

A szakértők szerint alapvetően természetes mozgásról van szó. A technológiai szektor legképzettebb dolgozói ugyanis igyekeznek olyan területen elhelyezkedni, amelyben a legnagyobb fantáziát látják, a legizgalmasabb innováció mellett. Jelenleg pedig a kriptovaluták és a Web 3.0 jelentik ezeket a területeket – mondta Alex Bouzaziz, a Deel nevű fizetési szoftvercég vezérigazgatója.

Most tehát pont ugyanaz a folyamat zajlik le, mint ami korábban a Facebook vagy az Amazon esetében történt, amikor ezek a társaság álltak az innováció élén.

Van azonban egy másik fontos tényező is a háttérben, mégpedig a pénz. Ahogy ugyanis a fiatal techcégekbe hatalmas tőkemennyiség áramlik a befektetők felől, ezek a vállalatok egyre többet tudnak fizetni a magasan képzett dolgozóknak. A Coinbase kriptotőzsde platform például évi 900.000 dollárt fizet egy szoftvermérnöknek. Ez több mint 23 millió forintos havi fizetésnek felel meg.

Emellett a fiatal technológiai startupok általában részvényopciókat is kínálnak a dolgozóiknak, ami a jövőben igencsak jövedelmező lehet. Ha ugyanis a jelenlegi növekedési trendek mellett ezek a cégek tőzsdére lépnek, úgy ezek a részvénycsomagok már önmagukban is komoly vagyonokat jelenthetnek.

A következő években tehát komoly munkaerő-piaci átalakulás mehet végbe a globális technológiai szektorban, és a hagyományos óriásoknak nem lesz könnyű dolguk, ha meg akarják tartani a legképzettebb dolgozóikat.