MOL - Új Európa Alapítvány: 50 millió forint támogatás a háborús menekülteket segítő szervezeteknek

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, ukrajna, háború, menekült, menekültek, emberek, Budapest, vonat, pályaudvar, 2022.02.28.
Vágólapra másolva!
A MOL - Új Európa Alapítvány összesen 50 millió forinttal támogatja az Ukrajnából, a háború elől menekülők ellátását a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten és a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül, áll a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti a MOL - Új Európa Alapítvány összesen 50 millió forint értékű támogatása az Ukrajnából Magyarországra érkező háborús menekültek ellátásában. A két kiemelkedő humanitárius szervezetnek 25-25 millió forint azonnali adományt juttat el a vagyonkezelő alapítvány.

-mondta el Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc- Díjas operaénekesnő, a MOL - Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ukrajnából érkezett menekültek a budapesti pályaudvaron Fotó: Nagy Bogi - Origo

A mostani, rendkívüli helyzetben jó érezni és látni, hogy a magyarok az egész országban segítő kezet nyújtanak a nálunk menedéket keresőknek. Emberségesnek lenni az egyik legnagyobb feladatunk most – tette hozzá Miklósa Erika.

A MOL és a magyar kormány 2021-ben jelentette be, hogy MOL - Új Európa Alapítvány néven új, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre, amelynek célja a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaság és a környezetvédelem támogatásának további fejlesztése.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 11784009-20200776 számlaszámon, illetve az Adományozz.hu oldalon és a 1350-es vonalon várja a további adományokat. Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez pedig a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül, illetve 1353-as adományvonalon lehet csatlakozni.