Kitiltották a Teslákat a Kínai Kommunista Párt üdülőhelyéről

Kína, rendőr, forgalomirányítás, CHINA-LIAONING-SHENYANG-SEPTEMBER 18 INCIDENT-ANNIVERSARY (CN) cn Horizontal
(200918) -- SHENYANG, Sept. 18, 2020 (Xinhua) -- A traffic police officer observes a moment of silence to the sound of sirens to mark the 89th anniversary of the September 18 Incident in Shenyang, northeast China's Liaoning Province, Sept. 18, 2020. People here commemorate the 89th anniversary of September 18 Incident, which marked the outbreak of Japan's large-scale invasion of China. (Xinhua/Yao Jianfeng) (Photo by Yao Jianfeng / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok aggályosnak tartják a kamerákkal felszerelt Teslák jelenlétét a városban.
Vágólapra másolva!

A Tesla autóinak július 1-jétől

tilos lesz behajtaniuk Pejtajhóba, a Pekingtől keletre fekvő tengerparti városba, amely a kínai kommunista párt népszerű nyári üdülőtelepülése is egyben

– számolt be róla a Világgazdaság.

Rendőr ügyel a rendre Pejtajhóban:

A tilalom legalább két hónapig lesz érvényben, és a döntésről hamarosan bejelentést tesznek. Az amerikai autógyártót 2021 márciusában már kitiltották a kínai katonai komplexumokból és lakótelepekről, mivel aggályosnak tartották, hogy az autók kamerái érzékeny adatokat gyűjthetnek.

Illusztráció Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency/Yao Jianfeng

Elon Musk cége közölte, hogy a gépkocsikba beépített kamerákat Észak-Amerikán kívül nem aktiválják.

A Tesla több, elsősorban a jármű külső oldalán elhelyezett kamerát használ a parkolás, a robotpilóta és az önvezető funkciók irányítására. A legtöbb modell a visszapillantó tükör fölé szerelt belső kamerával is rendelkezik.