Megdöbbentő felvétel az újabb bejrúti silók összeomlásáról - videó

Bejrút, 2022. augusztus 23.
A videófelvételről készített képen újabb romos silótornyok omlanak le a bejrúti teherkikötő északi részén 2022. augusztus 23-án. Júliusban kigyulladt a 2020-as robbanásban megrongálódott tárolókban rekedt rothadó gabona, valósz
Bejrút, 2022. augusztus 23. A videófelvételről készített képen újabb romos silótornyok omlanak le a bejrúti teherkikötő északi részén 2022. augusztus 23-án. Júliusban kigyulladt a 2020-as robbanásban megrongálódott tárolókban rekedt rothadó gabona, valószínűleg az erjedési gázok kaptak lángra. A tűz tovább gyengítette az eleve omladozó vasbetonépítményt. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Újabb romos silótornyok leomlásáról érkeztek felvételek Libanonból, ahol a bejrúti teherkikötő északi részén a két évvel ezelőtti katasztrófában megsérült létesítmények egymás után semmisülnek meg.
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló információk szerint jliusban kigyulladt a 2020-as robbanásban megrongálódott tárolókban rekedt rothadó gabona, valószínűleg az erjedési gázok kaptak lángra. A tűz tovább gyengítette az eleve omladozó vasbetonépítményeket.

A videófelvételről készített képen újabb romos silótornyok omlanak le a bejrúti teherkikötő északi részén 2022. augusztus 23-án Forrás: MTI/AP/-

A mostani eseménnyel összedőltek az északi silók utolsó még álló építményei is, míg a kisebb károsodást szenvedő déli magtárak nincsenek azonnali veszélyben szakértők szerint - írja a Világgazdaság.

Videón az összeomlás:

A 2020. augusztus 4-én bekövetkezett robbanást, mely több mint 200 halálos áldozatot követelt, főként ezek az építmények fogták fel, azonban az eredeti 48 silóból már csak 12 áll még mindig.

A 2020-as katasztrófáról az Origo is beszámolt, többek között ebben a cikkében. Az akkori kikötői robbanás kovetkeztében - amely Bejrút jelentős részét elpusztította - tovább mélyült Libanon akkor már fennálló, mély gazdasági válsága és az annak nyomán jelentkező társadalmi krízis.