Ennyit ér ma a Top Gun: Maverickben feltűnő ikonikus ház

maverick, top gun, Tom Cruise
US actor Tom Cruise poses upon arrival for the UK premiere of the film "Top Gun: Maverick" in London, on May 19, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Origo is beszámolt róla, hogy a Top Gun: Maverick című, Tom Cruise főszereplésével forgatott film az idei egyik legnagyobb bevételt hozó alkotás lett a mozipénztáraknál. A filmrajongók pedig különösen örülhetnek a hírnek, hogy a mozi forgatási helyszíne a valóságban is látogatható.
Vágólapra másolva!

Pete „Maverick" Mitchell hadnagy (Tom Cruise) filmbéli szerelmének San Pedro-i háza - a tengerparti bungaló, ahol Penny (Jennifer Connelly) a tinédzser lányával, Ameiliával (Lyliana Wray) él -, két hálószobával és két fürdőszobával rendelkezik, mindezt 1282 négyzetméteren. Az eredetileg 1912-ben épült épületet 1994-ben alaposan átalakították.

A tágas, 0,34 hektáros saroktelken található ház utoljára 2014-ben cserélt gazdát 462.000 dollárért (180 millió forint), és a szakértők szerint mára kb. 1 millió dollárt (400 millió forint) ér.

Összességében a „Maverick" stábja 20 napot töltött az ingatlanban, hogy felvegyék azokat jeleneteket, amelyek végül mindössze néhány percnyi képernyőidőt tettek ki.

Az alábbi képeken a tengerparti villa látható:

Egyébiránt a „Top Gun: Maverick" nem a ház első főszerepe. Az ingatlan ugyanis az 1998-as A szabadság katonái (Land of Free) című drámában is feltűnik, valamint a Mentalista (The Mentalist) című sorozat számos epizódjában is szerepel.