Bezárja összes éttermét Nagy-Britanniában a McDonald's gyorsétteremlánc II. Erzsébet királynő temetésének napján, így tisztelegnek a meghalt uralkodó előtt - írja a The Guardian

A gyorsétteremlánc, amelynek 1300 étterme van a szigetországban, a temetés napján csak délután 17 órakor kezdi majd az aznapi műszakot.

IllusztrációForrás: Vijaya narasimha/Pixabay

A McDonald's vezetése a döntést közösségi médiában jelentette be:

II. Erzsébet királynő tiszteletére, és annak elősegítésére, hogy minden dolgozónk leróhassa kegyeletét a volt uralkodó előtt, éttermeink az Egyesült Királyságban szeptember 19-én, hétfőn 17 óráig zárva lesznek."

Az egységek a nyitásig rendelést sem vesznek fel aznap, így a kiszállítás is szünetelni fog.  

A miniszterelnök hivatalos szóvivője útján közölte, hogy a temetés napja munkaszüneti nap lesz, így a nagyáruházak többsége is bezár. A Sainsbury's kisboltjai és benzinkútjai viszont 17 órától 22 óráig nyitva lesznek, míg London központjában néhány kisebb üzlet is kinyit, hogy kiszolgálja a temetésen résztvevőket.

Az IKEA, a Lidl, a Morrisons és a Tesco üzletei is zárva lesznek szeptember 19-én egész nap, a Tesco Express viszont 17 órától már fogad vásárlókat. 

A Waitrose szupermarket szintén bezárja üzleteit aznapra, kivéve azokat, amelyek a temetési útvonal közvetlen közelében vannak.

Néhány vendéglátóipari egység azonban hétfőn egész nap nyitva tart, a Stonegate például azt tervezi, hogy a királynő temetését élőben sugározza majd óriási kivetítőkön.

A Premier Inn tulajdonosa, a Whitbread szintén megerősítette, hogy szállodái és éttermei a szokásos módon nyitva lesznek.

Cikkünk kiemelt képén gyászolók állnak sorban, hogy leróhassák kegyeletüket II. Erzsébet ravatala előtt a londoni Westminster Hall-ban /forrás: NurPhoto via AFP/Carolina Rapezzi/NurPhoto/Carolina Rapezzi/