Bezár a brit McDonald's minden étterme

II. Erzsébet ravatal Death Of Queen Elizabeth II As Her Coffin Is Transferred To Westminster Hall NurPhoto General news Queen Elizabeth II People Praying Tribute Tribute London - United Kingdom September 14 2022 14th September 2022 Death of Queen Eliz
Members of the public stand in the queue for the Lying-in State of Queen Elizabeth II on September 14, 2022 in London, England. Queen Elizabeth II died at Balmoral Castle in Scotland on September 8, 2022, and is succeeded by her eldest son, King Charles III.(Photo by Carolina Rapezzi/NurPhoto) (Photo by Carolina Rapezzi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Bezárja összes éttermét Nagy-Britanniában a McDonald's gyorsétteremlánc II. Erzsébet királynő temetésének napján, így tisztelegnek a meghalt uralkodó előtt - írja a The Guardian. 
Vágólapra másolva!

A gyorsétteremlánc, amelynek 1300 étterme van a szigetországban, a temetés napján csak délután 17 órakor kezdi majd az aznapi műszakot.

Illusztráció Forrás: Vijaya narasimha/Pixabay

A McDonald's vezetése a döntést közösségi médiában jelentette be:

Az egységek a nyitásig rendelést sem vesznek fel aznap, így a kiszállítás is szünetelni fog.

A miniszterelnök hivatalos szóvivője útján közölte, hogy a temetés napja munkaszüneti nap lesz, így a nagyáruházak többsége is bezár.

A Sainsbury's kisboltjai és benzinkútjai viszont 17 órától 22 óráig nyitva lesznek, míg London központjában néhány kisebb üzlet is kinyit, hogy kiszolgálja a temetésen résztvevőket.

Az IKEA, a Lidl, a Morrisons és a Tesco üzletei is zárva lesznek szeptember 19-én egész nap, a Tesco Express viszont 17 órától már fogad vásárlókat.

A Waitrose szupermarket szintén bezárja üzleteit aznapra, kivéve azokat, amelyek a temetési útvonal közvetlen közelében vannak.

Néhány vendéglátóipari egység azonban hétfőn egész nap nyitva tart,

a Stonegate például azt tervezi, hogy a királynő temetését élőben sugározza majd óriási kivetítőkön.

A Premier Inn tulajdonosa, a Whitbread szintén megerősítette, hogy szállodái és éttermei a szokásos módon nyitva lesznek.

Cikkünk kiemelt képén gyászolók állnak sorban, hogy leróhassák kegyeletüket II. Erzsébet ravatala előtt a londoni Westminster Hall-ban /forrás: NurPhoto via AFP/Carolina Rapezzi/NurPhoto/Carolina Rapezzi/