Parkolóhely méretű ingatlant bérel egy férfi havi 500 ezer dollárért - videó

Lakás Ház Bérlés Kulcs Család Bérelj, ne vásárolj - Ezért éri meg a lakásbérlés
Vágólapra másolva!
Egy 23 éves fiatalember, Alex Verhaeg, havi 1100 dollár (kb. 473 ezer forint) bérleti díjat fizet egy átlagos, parkolóhely méretű lakásért New York-ban, amelyben nincs fürdőszoba és konyha. Ennek ellenére a férfi azt tervezi, hogy még egy évet itt tölt.
Vágólapra másolva!

A CNBC cikke szerint Alex Verhaeg 2020-ban költözött be a képen látható 8,8 négyzetméteres lakásba, ami New York városban, Manhattan East Village-ben található. Kezdetben az ingatlanért havonta ezer dollárt fizetett, aminek hónapokkal később még száz dollárral megemelkedett az ára.

Az egyébként fodrászként, biciklis futárként és tartalomkészítőként dolgozó férfi Zillow-on keresztül találta meg a lakást, ami először a képeken nagyobbnak tűnt számára. Ennek ellenére úgy döntött, hogy kibérli, mivel mindig is szerette volna kipróbálni, hogy milyen a környéken élni.

Videó a 23 éves férfi parkolóhely méretű ingatlanjáról:

Az apró lakáshoz nem tartozik fürdőszoba. Az ötemeletes épületben a lakók megosztoznak a három mosdón és a két zuhanyzón, amelyek minden emeleten megtalálhatóak.

Mindemellett hagyományos konyha sincs az ingatlanban, ezért a fiatalember egy elektromos főzőlapot használ arra, hogy elkészítse ételeit. A lakásban továbbá található egy szekrény, amelyben ruháit tárolja, valamint egy padlástér, ahol fodrászkellékeit tartja.

A férfi már két éve él az East Village-i lakásban. A jövőbeli terveiről a CNBC-nek számolt be, amelyben kitért arra is, hogy még egy évig szeretné az ingatlant bérelni, de valószínűleg ez lesz az utolsó 12 hónap, amit eltölt a 8,8 négyzetméteren.