Hatékonyabban kezelhetők a stratégiai üzemanyagkészletek egy új vezetékkel

Új termékvezetéket adtak át Vámosgyörkön
Új termékvezetéket adtak át Vámosgyörkön
Vágólapra másolva!
Ünnepélyes keretek között átadták a MOL Nyrt. és a HEXUM Tartálypark Zrt. első közös termékvezetékét, amely jelentősen hatékonyabbá teszi a stratégiai üzemanyagkészletek frissítését, valamint az esetleges készletfelszabadítási folyamatokat.
Vágólapra másolva!

A közel egy kilométer hosszú új csővezeték, a MOL Tiszaújváros-Százhalombatta között meglévő csővezetékét köti össze a HEXUM Tartálypark Zrt. vámosgyörki telephelyével, amely 180.000 m3 tároló kapacitásával az ország stratégiai készleteinek tárolási feladatát látja el.

Az új csőkapcsolat a meglévő logisztikai rendszer kiegészítéseként hatékonyabbá teszi a stratégiai készletek frissítését, valamint az esetleges készletfelszabadítási folyamatokat.

A projekt során a HEXUM technológiájának kiegészítése, valamint egy MOL indító-fogadó állomás megépítése vált szükségessé. A márciusban kezdődött kivitelezés - a MOL és a HEXUM közös finanszírozásával - a tervezett határidőre valósult meg.

Új termékvezetéket adtak át Vámosgyörkön Forrás: Mol

Hazuga Károly, a MOL Magyarország Downstream ügyvezető igazgatója a cég közleményében elmondta: A MOL folyamatosan dolgozik az ellátásbiztonság javításán. A HEXUM Tartálypark Zrt-vel közösen megvalósított beruházás jó példája annak, hogy egy viszonylag kis beruházás jelentős hatást képes elérni az ország ellátásbiztonságára" - áll a vállalat közleményében.