Bepereltek egy élelmiszergyártót, mert sokáig kell az ételt a mikrohullámú sütőben melegíteni

mikrohullámú sütős ételek
Vágólapra másolva!
Egy floridai nő beperelt egy élelmiszergyártó céget, mert a mikrohullámú sütőbe tehető ételük elkészítése tovább tart, mint a doboz címkéjén feltüntetett idő - írja a Foxnews. 
Vágólapra másolva!

A floridai Hialeah városában élő Amanda Ramirez a felperes abban az 5 millió dolláros csoportos perben, amelyet november 18-án nyújtottak be a Kraft Heinz Foods vállalat ellen a Florida déli kerületének Miami körzetében található bíróságon.

Beperelte egy elégedetlen vásárló a nagyvállalatot Forrás: AFP/Getty Images/Scott Olson

A kereset azt állítja, hogy a '3 és fél perc alatt kész' kijelentés hamis és félrevezető, mivel a termék fogyasztásra való előkészítése hosszabb időt vesz igénybe.

A dokumentum a továbbiakban felidézi a kagylós és sajtos makaróni elkészítésének a csomagoláson feltüntetett lépéseit. Az anyagban hangsúlyozzák, hogy ezek közül már az egyik is tovább tart, mint a jelzett 210 másodperc, utalva ezzel arra az időre, amely a termék mikrohullámú sütőben való felmelegítéséhez elvileg szükséges, miután az előző lépésekben felsorolt egyéb összetevőket belekeverték.

Az azonban a keresetben nem szerepel, hogy mennyi ideig tartott a felperesnek fogyasztásra alkalmassá főznie az ételt. Azt azonban állítja még, hogy ennek ára is jóval magasabb, mint a hasonló ételeké.

A Kraft Heinz Company a Fox News-nak e-mailben reagált: "Tudomásunk van erről a komolytalan perről, és határozottan védekezni fogunk a panaszban foglalt állításokkal szemben".

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.