Fontos információ érkezett az otthonfelújítási támogatási kérelmekről

Magyar Államkincstár, logó
Vágólapra másolva!
A Magyar Államkincstár közleményt adott ki arról, hogyan érinti a december 22-től január 6-ig tartó kormányzati igazgatási szünet az otthonfelújítási támogatási kérelmének elbírálását.
Vágólapra másolva!

2022. december 31-ig nyújthatók be a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szerinti otthonfelújítási támogatási kérelmek. A 369/2022. (IX.29.) Korm. rendelet alapján elrendelt,

2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig tartó kormányzati igazgatási szünet időtartama a kérelmek elbírálási határidejébe nem számít bele.

Fontos tájékoztatást adott a Magyar Államkincstár az otthonfelújítási kérelmekről Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kérelem benyújtásának időpontja az ügyfélkapun keresztül benyújtott kérelmek esetében a feladási igazoláson található időpont, a Kormányablakban történő beadás esetén az ott kapott átvételi elismervényen szereplő időpont, a postai úton benyújtott kérelem esetében pedig a postai feladást igazoló szelvényen (feladóvény) rögzített időpont.

A Magyar Államkincstár által kibocsátott hiánypótlási felhívásban tűzött határidőt nem érinti az igazgatási szünet, így a hiánypótlási határidők megtartására kérik, hogy mindenki fokozottan ügyeljen.