Ez lehet az eddigi legnagyobb magyarországi startup-üzlet

Stellantis, vállalat, autóipari vállalat, autó, ipar
The sign is seen outside of the FCA US LLC Headquarters and Technology Center as it is changed to Stellantis on January 19, 2021 in Auburn Hills, Michigan. - Newly-created European carmaker Stellantis motored its way January 18, 2021 onto the Paris and Milan stock exchanges. Stellantis -- created by the merger of France's PSA and US-Italian rival Fiat Chrysler -- is the world's fourth-biggest automaker by volume. (Photo by JEFF KOWALSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Rekordösszegért vette meg az aiMotive szoftvercéget a Stellantis, amely többek között az Opel, a Fiat és a Peugeot tulajdonosa - közölte az MTI-vel csütörtökön a Széchenyi Alapok.
Vágólapra másolva!

A társaság az eddigi talán legsikeresebb magyarországi startup-üzletként ír a tranzakcióról, amelynek a részletei üzleti titoknak minősülnek, de a közlemény szerint az alapkezelő eddigi legnagyobb eredménye. A siker többek között a cég szakszerű fejlesztéseinek is köszönhető - tették hozzá.

A képen a Stellantis logója Forrás: AFP/Jeff Kowalsky

Az önvezető technológiákat fejlesztő aiMotive-hoz neves szakmai és pénzügyi befektetők csatlakoztak itthonról és külföldről egyaránt.

A Széchenyi Alapok 2020-ban szerzett tulajdonrészt a magyar szoftvercégben, amit további befektetési körök követtek más beruházókkal közösen. Az új tulajdonos azt ígéri, hogy az évek alatt felépített tudásközpont és a világszínvonalú fejlesztői csapat Magyarországon marad, és még bővül is - írták.

Honlapján a Széchenyi Alapok a belföldi tőkepiac legaktívabb befektetőjeként, a magyar vállalatok első számú tőkebefektető partnereként mutatkozik be. Csaknem 155 milliárd forint vagyont kezelnek és több mint 130 befektetéssel rendelkeznek - olvasható az oldalon.