Ha tudni szeretné, hogy milyen házban él egy divatmogul, most megnézheti

Tom Ford
Vágólapra másolva!
Több mint 50 millió dollárért vett új házat Tom Ford divatmogul a floridai Palm Beach-en. Az ingatlan egy igazi modern építészeti különlegesség.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal több, mint egy évvel ezelőtt Rob Heyvaert befektetési guru 35,8 millió dollárért vett meg egy elegáns, kortárs stílusú kastélyt, a floridai Palm Beach-en. Tavaly decemberben azonban a befektető már tovább is adta a házat Tom Ford divatmogulnak. Ford egy piacon kívüli üzlet keretében 51 millió dollárt (kb. 18,6 milliárd forint) fizetett az ingatlanért – írja a Dirt.com.

A ház igazi építészeti különlegesség, melyet Daniel Kahan tervezett. Az ingatlan egyébként meg is nyert egy helyi építészeti díjat.

A 2016-ban elkészült épületegyüttes egy 3885 négyzetméteres telken áll, és egy egyszintes főépületből, illetve egy szintén egyszintes vendégházból áll. Az ingatlan összesen öt hálószobát és hét fürdőszobát foglal magában.

A belső terek 945 négyzetméter lakóterülettel rendelkeznek, és kiválóan ötvözik a klasszikus és modern stíluselemeket. Olyan különleges megoldások találhatók a házban, mint a fehérített tölgyfa padló vagy az acélkeretes francia ajtók, melyek egy központi szabadtéri udvarra nyílnak.

A házban a galéria stílusú előcsarnok mellett könyvtár, zeneszoba és iroda is található. Az ingatlannak kiemelkedők a környezetbarát jellemzői. Ezek közé tartozik 230, szinte teljesen rejtetten elhelyezett napelem. Ezeket olyan fűcsíkok veszik körül, melyek elnyelik a havat, de vízgyűjtő és víztisztító rendszereket is kialakítottak a házban.

Tom Fordnak egyébként nem ez az egyetlen ingatlana. 2016-ban vett egy Holmby Hills-i birtokot 38,8 millió dollárért, de van lakása New Yorkban, Londonban, valamint egy háza a szülővárosában, a texasi Santa Fe-ben.