A chicagói jazz aranykorát idézi ez a luxusotthon

Miles Davis
Miles Davis - Jazz Gala
Vágólapra másolva!
A szicíliai származású amerikai építész, Rosario Candela híres volt arról, hogy Manhattanben tervezett luxusépületeket a leggazdagabb családoknak. Candela azonban Chicagóban is alkotott egy lakóépületet, melyből egy lakás most eladóvá vált. Az ingatlan az 1920-as évek jazzkorszakának pompáját idézi meg.
Vágólapra másolva!

Az 1890-ben született Rosario Candela élete során mintegy 75 épületet tervezett, főként Manhattanben. Az előkelő házaiban olyan legendás családok éltek, mint a Vanderbiltek vagy a Rockefellerek. A szicíliai származású mester azonban Chicagóban is megálmodott egy lakóépületet, és ebben most eladóvá vált egy lakás – írja a Dirt.com.

Az 57 lakásos társasház 1929-ben épült, 5 millió dollárból, és az épület Chicago „aranypartján" található, pompás kilátással a Michigan-tóra. A 25 emeletes építmény legfelső két emeletén egy penthouse lakást alakítottak ki, melyet kifejezetten George Woodruff bankár számára terveztek.

A palotaszerű lakás 1975 óta Michael Wilkie, a DoALL nevű ipari szerszámgyártó cég örökösének tulajdonában van. A nyolcvanas éveiben járó Wilkie, aki a hírek szerint már jó ideje Floridában él, az elmúlt néhány évben próbálta eladni a lakást. 2020 júliusában például 24 millió dollárért dobta piacra. A csillagászati árat aztán folyamatosan csökkentették, jelenleg 9,75 millió dollárt (kb. 3,5 milliárd forint) kérnek érte.

A nagyjából 743 négyzetméter lakóterületű penthouse közvetlen lifttel közelíthető meg az előcsarnokból. A lakás sajátosságai közé tartozik az egyedi, faragott kőből kialakított kandalló, a 20 láb magas kazettás mennyezet, az íves ablakok, valamint a lélegzetelállító kilátás a tóra.

A hat hálószobával, illetve hat és fél fürdőszobával rendelkező ingatlan az 1920-as évek jazzkorszakának hangulatát idézi meg. Az extravagáns hangulatot olyan részletek biztosítják, mint a speciális vakolat, a famunkák, a kőfaragványok, az ólomüvegek vagy az Art Deco csempék.

A tetőtéri lakáshoz 465 négyzetméternyi kültéri rész is tartozik. Itt található egy szökőkúttal díszített, gondozott kert, egy fedett loggia, valamint több (zárt és nyitott) terasz is.

(Cikkünk kiemelt képén Miles Davis)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!