Kiraboltak egy hatalmas európai autógyárat

elektromos, autó, zöld, gyártás, autógyár, renault, francia, franciaország
This photograph on July 5, 2022, shows an equipment of an electric car, at the cars's Renault factory, in Cleon, northwestern France. (Photo by Lou BENOIST / AFP)
Vágólapra másolva!
Bő 600 ezer eurónyi alkatrész tűnt el a Renault spanyol gyáregységéből. Nem válogattak az elkövetők, konténerszám vitték el a katalizátorokat, befecskendezőket és más alkatrészeket - írja a Speedzone.
Vágólapra másolva!

Az autóiparban az elmúlt évek egyik legsúlyosabb problémája az alkatrészhiány volt, emiatt komplett gyáregységeknek kellett leállniuk. Most a Renault spanyol gyárát is utolérte a csapás, lassan nem tudnak mit beépíteni, ám ez esetben nem a beszállítói háttérrel van a baj. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy

tolvajok nemes egyszerűséggel kihordták a gyárból az alkatrészeket.

És még csak nem is egyetlen alkalommal történt lopás, hanem folyamatosan, több mint egy éven keresztül. A Periodismo del Motor magazin értesülései szerint többek között három konténernyi katalizátor, két raklapnyi befecskendező tűnt el, az összes kár pedig meghaladja a 600 ezer eurót.

A felvétel a Renault egyik franciaországi autógyárában készült Forrás: AFP/Lou Benoist

A nyomozás során kiderült, hogy egy gyári alkalmazott összejátszott egy szállítmányozó cég két sofőrjével, és így együtt ennyi ideig leplezni tudták a lopásokat. Ennek köszönhetően

nem működtek a kellő időben a biztonsági kamerák, és nem tűnt fel sokáig a készlet ellenőrzésekor a hiány.

A rendőrség azóta letartóztatta a három első számú elkövetőt, de az alkatrészeknek csak egy részét sikerült visszaszerezni, pedig nagy szükség lenne rájuk a gyártás normál üzemben folytatásához. Mindezek mellett a nyomozás még jelenleg is tart, ami könnyen lehet, hogy további letartóztatásokat is eredményez majd.