Tízmillió forintot kaphat, aki erre a festői svájci településre költözik

Albinen, Svájc
Albinen, Svájc
Vágólapra másolva!
Egy esetleges külföldre költözés nagyon nehéz döntés, mert rengeteg dolgot kell ilyenkor mérlegre tenni. Svájc most mindezt a terhet leveszi a bevállalósak válláról, ugyanis 10 millió forintnak megfelelő svájci frankot ajánl fel azoknak, akik az ország egyik, erre a célra kijelölt településére költöznek. 
Vágólapra másolva!

Az Albinen nevű falu pont olyan csodálatos, mint a többi svájci település, szépséghibája viszont, hogy

kevés itt a munkalehetőség.

Ennek következtében pedig rohamosan csökkenni kezdett a népessége, amire azt a megoldást találták ki, hogy fizetni fognak azoknak, akik hajlandók letelepedni itt - írja a Noizz.hu.

Az Albinen falu Svájcban Forrás: Wikipedia

Ez a lehetőség főleg azok számára lehet csábító és kivitelezhető, akik home office-ban, vagy nem irodához kötötten végzik a munkájukat.

A frissen ideköltözők pedig még 25 ezer svájci frankot is kapnak ösztönzésképpen, ami nagyjából 10 millió forintnak felel meg.

Mint minden jó dolognál, itt is vannak feltételek: négyfős családokat várnak, melynek egyik tagja sem lehet idősebb 45 évnél. Továbbá vagy svájci állampolgárnak kell lenni vagy C típusú tartózkodási engedélyre van szükség. A feltételekhez hozzátartozik az is, hogy legalább 200 ezer frank értékű ingatlanba kell beköltözni. És ha mindez nem lenne elég, azt is vállalnia kell a jelentkezőnek, hogy legalább 10 évig Albinenben is marad.