Közel 8 millió jogosítvány és útlevél számát lopták el

adathalászat
Computer hacker, conceptual image.
Vágólapra másolva!
A Latitude Holdings hétfőn közölte, hogy március 16-án a hackerek 7,9 millió ausztrál és új-zélandi jogosítvány-, valamint 53 ezer útlevélszámot szereztek meg egy nagyszabású adatlopás során.
Vágólapra másolva!

A Latitude Group Holdings Ltd. pénzügyi vállalat a héten közölte, hogy az adathalászok közel 8 millió ausztrál és új-zélandi jogosítványszámot loptak el, így a cég részvényeinek az értéke jelentősen csökkent. Emellett vállalat szóvivői hozzátették, hogy:

az adatlopás során a hackerek további 53 ezer útlevélszámhoz és több mint 6 millió ügyféladathoz is hozzáfértek, amelyek főként a 2005 és 2013 közötti időszakból származtak.

Illusztráció Forrás: AFP/Science Photo Library/Igor Stevanovic

A Yahoo beszámolójából kiderül, hogy a vállalat részvényeinek értéke 2,5 százalékos csökkenéssel zárt a piacon, mivel a befektetők attól tartottak, hogy a vállalat adathalászoknak való kitettsége nagyobb lehet, mint azt korábban bevallották a cég szóvivői.

Megérzésük nem volt alaptalan, mivel a Latitude Group Holdings először, március 16-án arról nyilatkozott, hogy csak 103 ezer ügyfelüket érinti az adatlopás.

A vállalat vezérigazgatója, Ahmed Fahour elmondta, hogy a támadásban érintett platformokat megerősítik, valamint újabb biztonsági intézkedéseket vezetnek be a cégnél, hogy a jövőben ne történhessen meg ilyen mértékű adathalászat.