Egy nagyon fontos dologra kell figyelnie annak, aki most bérel lakást

Eladó lakások, eladó üzletek, ingatlan, eladó ingatlan, lakás, kiadó, Eladó lakások, üzletek Budapesten a koronavírus járvány alatt
Vágólapra másolva!
Nagyobb az érdeklődés az év első hónapjaiban a kiadó, mint az eladó lakások iránt főként a magas kamatokról szóló hírek miatt. Ugyanakkor érdemes körültekintőnek lenni, ha valaki mostanában szeretne lakást bérbe venni, hívta fel rá a figyelmet a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa. Gadanecz Zoltán szerint további drágulás várható az albérleti piacon, ezért érdemes a szerződésben rögzíteni, hogy az ott tartózkodásunk ideje alatt mekkora lehet az emelkedés mértéke.
Vágólapra másolva!

Tavaly év végén 10 százalék fölé kúsztak a hitelkamatok, bár azóta 8 százalék körül normalizálódtak, a legtöbben elodázták az ingatlanvásárlást, és költözés esetén – ha csak átmenetileg is – de albérletben gondolkoznak.

Gadanecz Zoltán arról beszélt, a bérlemény kifejezetten jó megoldás is lehet, hiszen kipróbálhatjuk az ingatlant, megismerhetjük a körülményeket, szemben a vásárlással, ami ilyen tekintetben hordoz kockázatokat.

– magyarázta a szakember.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Emiatt mindazok számára, akik most bármilyen okból kifolyólag kivárnak az ingatlanvásárlással, rövidebb-hosszabb távon megérheti bérleményt keresni.

Kifejezetten előnyös ott nézelődni, ahol később vásárolnánk is, hiszen kicsit jobban megismerhetjük a környéket.

Ne bízzuk a sorsunk a tulajdonosra

Gadanecz Zoltán úgy fogalmazott, ez most az albérletek szezonja, különösen tavasszal és nyáron lehet ugyanis kifejezetten jó ajánlatokat találnii, amikor az iskolai dömping még nem zúdul rá a piacra, ami miatt akkor nagyon szűkül a minőségi kínálat. A választáskor ugyanakkor figyleni kell, már csak azért is, mert a növekvő kereslet miatt az árak is elkezdtek emelkedni, és várhatóan ez a tendencia a következő negyedévben is kitart majd.

– mutatott rá a szakember.

A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa úgy látja,

ezt érdemes meglépni akár egy egyéves határozott idejű szerződés esetében is, hiszen egy ilyen típusú megállapodással kizárhatjuk az életünkből a bizonytalanságot.

Ugyan az aláíráskor nem mindenki szeret arra gondolni, hogy később drágább lesz az ingatlan, de sok vita elejét veheti egy mindenre kiterjedő megállapodás a tulajdonos és a bérlő között- tette hozzá a közleményben.