Bosszúból 25 napon át folyatta a vizet két bérlő egy szálláshelyen

vízcsap, csap, folyó, folyik, víz, konyha
Water flow from chromed steel faucet
Vágólapra másolva!
Egy bosszúszomjas kínai pár szándékosan nyitva hagyta a vízcsapot, és így a közlés szerint 120 tonna vízet fogyasztott egy Airbnb-s szálláson 25 napos tartózkodás alatt - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Egy dél-koreai Airbnb-s házigazdának majdnem 988.000 won (kb. 260.000 forint) vízszámlát kellett kifizetnie, miután egy bosszúszomjas kínai pár

nyitva hagyta a vízcsapokat, valamint folyamatosan égve hagyta a villanyokat, és a gázt sem kapcsolta le egyetlen pillanatra sem 25 napos ottléte során.

Tették mindezt előre megfontolt szándékkal, bosszúból, mert a lakás tulajdonosa nem volt hajlandó elfogadni foglalásuk lemondását.

A Kínából érkező pár Dél-Korea fővárosában, Szöulban foglalt le egy szállást 25 napra, de nekik állítólag azt mondták, hogy az Airbnb lakás a központban található.

Aonban kiderült, hogy pontatlan tájékoztatást kaptak, mert a szállásuk valójában a város egy távolabbi pontján volt.

Ennek ismeretében szerették volna lemondani a foglalásukat, de a házigazda az Airbnb szabályzatára hivatkozva ezt elutasította.

A South China Morning Post-hoz érkezett beszámolók szerint a lakás tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a pár a foglalást már megerősítette, és a szállásdíj összegét is elutalta. A leendő bérlők a visszautasítást követően rákérdeztek arra, hogy vannak-e térfigyelő kamerák a házban. Miután nemleges választ kaptak, dél-koreai tartózkodásuk során folyamatosan folyatták a vízcsapokat, égették a lámpákat és a gázt is használták.

A kínai pár Dél-Korea számos régiójába ellátogatott, és csak három-négynaponta tért vissza a szállására, akkor is mindössze pár percre.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A South China Morning Post infomációi szerint az ingatlan tulajdonosa addig nem is nézett bérlői körmére, amíg egyik nap gázszolgáltatója fel nem hívta a figyelmét a hatalmas gázfogyasztásra.

Mint utóbb kiderült, a vendégek 120 tonna vizet használtak el, de a lakás áram- és a gázfogyasztása is brutálisan megugrott.

A tulajdonos az Airbnb céghez fordult tanácsért, de ott azt mondták neki, hogy az ügy rá és a bérlőkre tartozik.

A bérlők azonban villámgyorsan elhagyták az országot, és nem reagáltak a házigazda megkeresésére. A számlákat így neki kellett kifizetnie.