Először demonstrálja a MATE a hazai zöldinnovációs vívmányokat

Vágólapra másolva!
Nem akármire vállalkozott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Körforgásos Gazdaság Elemző Központja: egy hibrid rendezvényen vonultatja fel a haza zöldinnovációval, zöldgazdasággal és energiahatékonysággal kapcsolatos legújabb ötleteket, szolgáltatásokat és termékeket. A kiállítók részére számos digitális standot állít szolgálatba, ahol a legformabontóbb megoldásokat prezentálják a sikeres pályázók.
Vágólapra másolva!

A MATE rendezvényét nagy figyelem övezi: a hazai gazdaságnak eddig sem kellett szégyenkeznie a klímavédelmi célokat szolgáló gyakorlata miatt, most azonban minden eddiginél kreatívabb és formabontóbb megoldásokra számíthatnak azok, akik figyelemmel kísérik Magyarország első Zöldinnovációs és Energiahatékonysági Expóját.

A fenntarthatóság jegyében az Expó hibrid formában zajlik, azonban a jelentkezésnek még mindig nincs vége! A szervezők egészen június 25-ig várják mindazon kiállítók jelentkezését, akik ágazattól függetlenül erősítenék a hazai gazdaság versenyképességét zöld megoldásaik révén, illetve tevékenységükkel arra törekednek, hogy a hazai zöldgazdasági átállás mielőbb megvalósuljon. Ehhez a pályázóknak nem kell mást tenniük, mint a fenti időpontig eljuttatni pályázati anyagukat a [email protected] e-mail címre és megismerni a részletes feltételeket az Expó hivatalos felületén, a www.e-expo2023.hu weboldalon.

Forrás: MATE

Támogatókban sem szűkölködnek
Az E-EXPO rendezvényhez számos szervezet csatlakozott támogatóként. Ezek között jelen vannak civilszervezetek, illetve kamarák. De a kezdeményezés mögé más szereplők is csatlakoztak, így több közigazgatási szervezet és a banki illetve üzleti szféra résztvevői is.

Nem feledkeznek meg a díjakról sem
A hazai innovátoroknak érdemes komolyan venniük a rendezvényt, hiszen amellett, hogy a legjobb termékekről bemutató kisfilm készül, kiosztásra kerülnek olyan komoly presztízsértékkel bíró díjak, mint például a Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Nívódíj, vagy a Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Díj, illetve a közreműködői különdíjak is.

A legkisebbekre is gondoltak
A rendezvény egyik missziója, hogy a társadalom legszélesebb rétegeit a környezettudatosságra, a zöldmegoldások alkalmazására és a klímavédelemre ösztönözze. Abban hisznek, hogy ezt a fajta tudatosságot már minél fiatalabb korban érdemes kialakítani: éppen ezért az Expó keretén belül zajlik a szervezők által hirdetett Zöldinnovációs és Zöldgazdasági Rajzpályázat, amelyre négy kategóriában (általános iskola 1-4. osztályos tanulóinak, általános iskola 5-8. osztályos tanulóinak, gimnazista és szakközépiskolás tanulóinak, illetve gyógypedagógiai iskolába járó 1-8. osztályos tanulóknak) lehet jelentkezni minden olyan alkotással, ami a zöld jövővel kapcsolatos.
A rajzpályázat benyújtási határideje szintén június 25. napja.

Zöld EXPO