Meghökkentő titkot rejt Budapest egyik legforgalmasabb helye

koronavírus, Budapest, Asoria, fertőtlenítés, utcák takarítása, takarítás
Budapest, 2020. március 26. Vízsugárral takarít a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársa a koronavírus-járvány miatt az Astoria aluljárónál 2020. március 26-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Tömegek haladnak át minden egyes nap az Astorián, ez a főváros egyik legforgalmasabb pontja. Mégis csak kevesen tudják, hogy valójában nem is ez a csomópont hivatalos elnevezése.
Vágólapra másolva!

Sőt, igazából nem is rendelkezik hivatalos névvel ez a tér, ezért is lehet, hogy az ott található, legendás Hotel Astoria miatt rajta ragadt ez az elnevezés – így jelölik az ottani metró-, illetve buszmegállókat is.

Az Astoria szállodát egyébként 1914-ben adták át, és az egyik leggazdagabb amerikai családhoz köthető a neve.

A főváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontját a Hotel Astoriáról nevezte el a köznyelv Forrás: MTI/Mónus Márton

Az Astor család New Yorkban nyitotta meg az első Astoria hotelt, majd folyamatosan egyre több országban, városban jelentek meg ilyen nevű szállodák, amelyek mindenhol a minőséget és a luxust képviselték. A budapesti hotelnek annak idején három magyar família volt a tulajdonosa: a Takács, az Unger és az Elek, napjainkban a Danubius Hotels birtokában van - írja a Promotions.hu.

A Hotel Astoria akkora jelentőséggel bírt annak idején (illetve még most is), hogy a köznyelv az egész csomópontot róla nevezte el, és a mai napig ez a megnevezés használatos.