Elvitték minden idők második legnagyobb nyereményét az ismert lottón

Lottó Powerball Lottery Reaches Third Highest Jackpot GettyImageRank2 GAME Gambling Chance Wealth HORIZONTAL USA STORE Illinois Chicago - Illinois Customer LOTTERY TICKET 7-Eleven Human Interest Powerball 2015 Money
CHICAGO, IL - FEBRUARY 11: A Powerball lottery ticket is printed for a customer at a 7-Eleven store on February 11, 2015 in Chicago, Illinois. Ticket sales have caused the jackpot to grow $500 million, one of the largest in the game's history. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai Powerball lottót szervező társaság közlése szerint a helyi idő szerint szerda este tartott sorsoláson megnyerték a már hetek óta halmozódó jackpotot. A nyertes 1,73 milliárd dollárhoz vitt haza.
Vágólapra másolva!

1,73 milliárd dollárt, azaz nagyjából 640 milliárd forintot nyert egy szerencsés játékos a Powerballon. Az álomnyeremény egy főt illet, a nyertes szelvényt Kaliforniában küldték be.

Ez minden idők második legnagyobb jackpotja ezen a lottójátékon.

A nyertes akkor kapja meg az 1,73 milliárd dollárt, ha elosztva, éves járadék formájában veszi fel azt. Ha egyösszegben venné fel a nyereményét, akkor a különféle adók miatt jelentősen kisebb, ám persze még így is tekintélyes összeghez, 756,6 millió dollárhoz juthat - írja a CNBC.

Illusztráció Forrás: AFP/Scott Olson

Ahogy az Origo megírta, legutóbb egy tavaly novemberi sorsorláson nyerte meg valaki az akkori 2,04 milliárd dolláros főnyereményt. Idén szeptemberben már személyazonossága is ismert volt a szerencsés nyertesnek, és az is kiderült, hogy nyereményének egy részéből értékes ingatlanokat vásárolt.

A mostani jackpot összege is hosszú ideje tartó halmozódás eredménye. Arról, hogy miért ilyen magasak az amerikai lottónyeremények, az Origo ebben a cikkében írt.