Dubai koronahercege vezette a világ legnagyobb közösségi szórakoztató futamát

Dubai Run, sportesemény, futás, Dubai, Dubai Fitness Challenge
A Dubai Fitness Challenge (DFC) záróeseménye a Dubai Run
Vágólapra másolva!
Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubai koronahercege és Dubai Végrehajtó Tanácsának elnöke a rekordot jelentő több mint 226 000 résztvevő élén elindította az immár ötödik alkalommal megrendezett Dubai Run-t. 
Vágólapra másolva!

A 2023-as Dubai Fitness Challenge (DFC) sportesemény, aminek a Dubai Run a záróakkordja, a mostani versennyel megszilárdította pozícióját, mint a világ legnagyobb közösségi szórakoztató futama.

A Dubai Fitness Challenge (DFC) záróeseménye a Dubai Run Forrás: Dubai Run

Hamdan bin Mohammed sejk, az Egyesült Arab Emírségek űrhajósával együtt indult a hosszabb, 10 km-es útvonalon. Csatlakoztak hozzájuk Dr. Al Neyadi és az Expedíció96 társai is- Stephen Bowen, Warren Hoburg, Francisco Rubio amerikai és Szergej Prokopev, Dimitrii Petelin és Andrei orosz űrhajósok is. Az ő jelenlétük és részvételük erőteljes bizonyítékul szolgált az egészséges életmód átformáló erejéről, és valódi inspirációt jelentett mindenki számára.

A Dubai Run rendkívüi népszerűségének köszönhetően immár sokkal többet jelent, mint egy átlagos futóesemény. Ma már inkább a fitnessz és a szórakozás tökéletes ötvözeteként egyfajta lendületes és energikus fesztivállá vált.

A rendezvényen a természetvédelemre, és a fenntartható hulladékgazdálkodásra is nagy hangsúlyt fektettek, a futamok során használt vizes palackokat a DGRADE az AVERDA-val együttműködve újrahasznosította.

A Dubai Run, amit a Dubai Gazdasági és Turisztikai Minisztériuma (DET) és a Dubai Sports Council szervezi, egyébként a Dubai Fitness Challenge egyik legjobban várt eseménye, amit 2017-ben indított útjára Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk.

A fesztiválszerű futóeseményről rengeteg kép készült, ezeket ITT tekintheti meg.